Veiligheid stopt niet als je stilstaat

03/02/2022

Open your eyes when the light is red

Dit is waarom we doen wat we doen, sinds 1973. Een deelnemer stuurde ons gisteren dit mailtje.

OPEN YOUR EYES WHEN THE LIGHT IS RED

Beste,

Ik heb een 10-tal jaren geleden een slipcursus gevolgd bij Jesco (instructeur Jeffrey als ik me goed herinner). Eén van de oefeningen was een rit op de weg waarbij de aandacht gevestigd werd op stop manoeuvres in combinatie met gebruik van de achteruitkijk spiegel.
Door deze opleiding ben ik consequent bij stop manoeuvres in de spiegel gaan kijken. Ik doe dit al 10 jaar.

Ik was vandaag aan het wachten om af te slaan naar links… Een zware camion met zandvervoer was niet aan het opletten en minderde geen vaart. Ik heb per direct (‘bij twijfel gas geven’ zei Jeffrey), plankgas gegeven vooruit.
Op het moment dat ik 30 per uur reed ofzo en de camion in volle slip aan het remmen was, had hij ei zo na contact met mij.

Ik had 3 kinderen van 6, 8 en 10 jaar bij op de achterbank….

Bedankt!