Rijvaardigheid

De finale autotraining, wagenbeheersing perfectionering.

Het is je menens met je wil om beter en veiliger met de auto te rijden. Je volgde met succes de JESCO basis- en vervolgopleiding. Daardoor heb je slip- en remcontrole stevig onder de knie en is je wagenbeheersing flink verbeterd. Met deze afrondende opleiding rijvaardigheid zet je de kroon op het werk en ga je voortaan als superveilige, verantwoordelijke en bewuste chauffeur de baan op.

Je besluit om “all the way” te gaan in het verbeteren van je rijtechniek en het vergroten van je inzicht in het verkeer is een verstandige keuze. Je deelname aan de doorgedreven training Rijvaardigheid laat je toe om je wagencontrole tot in de puntjes te perfectioneren. In deze finale sessie ga je uitgebreid oefenen, ook op de openbare weg. Daarbij komt het thema “ideale lijn” aan bod en leer je remzones correct evalueren. Tijdens je Commentary Drive krijg je concrete instructies van je coach en registreren we je traject met de JESCO-Cam. Achteraf beoordeel je samen met hem, ondersteund door een computeranalyse, je rijvaardigheid op meer dan 30 punten.  

Rond je JESCO-leertraject veilig en bewust autorijden perfect af en schrijf je in voor de afsluitende opleiding Rijvaardigheid. Weldra hoor ook jij bij de Safe Drivers Community. En waarom help je niet iemand anders om een betere chauffeur te worden? Hier vind je de JESCO-cadeaubon.  

De afsluitende mastertraining rijvaardigheid is het begin van levenslang dagelijks veilig en bewust autorijden.

Eenvoudiger wordt het verkeer nooit. Door het volgen van het volledige cursusprogramma Slip- en remcontrole, Wagenbeheersing en Rijvaardigheid ben je 100% voorbereid op de gevaren in het verkeer van vandaag en de verrassingen op de weg van morgen. Nog geen opleiding gevolgd bij JESCO?  Schrijf je voordelig in voor 3 verkeerstages in één keer! Ontdek nu ons complete rijvaardigheidsprogramma Total Driving Control.

Boek meteen je finale stage rijvaardigheid

Reserveer snel en makkelijk je finale stage rijvaardigheid .
Vind je de datum van jouw keuze niet?
Bel ons op 03/866.16.66

Geef een autotraining cadeau

Koop vandaag nog dit bijzonder waardevolle geschenk voor iemand om wie je echt geeft.
Je ontvangt de bon meteen in je mailbox.

Programma rijvaardigheid

Jouw masterstage in één oogopslag

Hoe laat verwachten we je? 

Wij kijken er naar uit om je opnieuw om 8u45 te verwelkomen voor misschien wel je strafste dag trainen met JESCO. Ongetwijfeld kijk jij ook al uit naar de lekkere lunch tijdens de middagpauze. We wuiven je uit rond 16u45.  

Wat kan jij verwachten?

Je wordt opnieuw verwacht op de JESCO Auto Training Site gelegen aan de A12 Antwerpen Brussel ter hoogte van Boom. Je voelt je ondertussen thuis op ons terrein maar speciaal voor je finale stage gaan we ook flink wat tijd doorbrengen op de openbare wegen in de omgeving van Puurs, Boom, Londerzeel en Willebroek.  

Optimal Brain Presence

Je rij-attitude krijgt extra aandacht tijdens de opleiding rijvaardigheid. Optimal Brain Presence focust op “aanwezig autorijden.” Hoe blijf je aandachtig, zelfs in druk verkeer? Waarom stoppen ongeoefende chauffeurs soms met ademen in een noodsituatie, waarom is dat geen goed idee en hoe vermijd je het? Goede chauffeurs rijden niet op automatische piloot. Daarom train je tijdens deze opleiding op automatisch en correct te reageren op reële situaties in het verkeer.  

Master Practice op openbare wegen

Meesterschap achter het stuur, dat is wat je wil bereiken met deze stage. Daarvoor gaan we echt de baan op. Daar leer je jouw remtechniek optimaliseren door afhankelijk van de situatie degressief of progressief te remmen. Verder werk je op de juiste approach voor een bocht. Je oefent op het traag nemen van langzame bochten en het vlot nemen van vloeiende bochten. Je zal daarbij geholpen worden door je nieuw opgedane kennis van de drie zones van een bocht en het herkennen van de ideale lijn. Naast rem- en stuurtechniek focussen we ook op beter leren kijken.  

Commentary Drive

Een opbouwende evaluatie van je rijvaardigheid maakt deel uit van dit trainingsonderdeel. Je JESCO Auto Training Coach begeleidt je op een speciaal daarvoor uitgestippeld traject in de ruime omgeving van de A12 Antwerpen – Brussel. Tijdens het rijden krijg je praktische aanwijzingen en we registreren de rit. Daarvoor hebben we de JESCO-vloot van recente Mercedes wagens uitgerust met de JESCO-Cam. Na afloop bespreek je, daarbij geholpen door computeranalyses, je rijvaardigheid met je coach en krijg je nog meer praktische tips. Na het afronden van je mastertraining rijvaardigheid kan je met inzicht, bewust en veilig een voertuig besturen. Voortaan ga jij meesterlijk de weg op. 

Jouw vrienden

Je personal coaches zijn ondertussen geen onbekenden meer voor jou en jij bent zonder twijfel een erg graag geziene gast bij ons. Jouw motivatie om beter en veiliger met de wagen te rijden motiveert ons als JESCO-team om ook tijdens jouw finale rijvaardigheidstraining tot het uiterste te gaan. We willen dan ook graag al onze kennis van veilig verkeer en onze praktische rijervaring verder met je delen. Dat doen we met de glimlach, dankzij jou.   

Toen ik aan de JESCO slipcursus begon (voor de fun en de kick!), kon ik niet vermoeden dat die ervaring me uiteindelijk het leven zou redden! Wat me vooral was bijgebleven is de tip: “focus niet op het naderende gevaar, maar zoek naar een uitweg.”

Jaren later stond ik op een snelweg in de file en zag ik in mijn achteruitkijkspiegel een vrachtwagen veel te snel dichterbij komen. De chauffeur zou onmogelijk nog kunnen remmen. Ik herinnerde me “zoek een uitweg”, startte snel mijn wagen om op de pechstrook te vluchten… Die vrachtwagen is toch nog bij mij binnengereden aan de koffer en het achterportier, maar ik zat ten minste niet geplet tussen de vrachtwagen voor mij en de aanstormende tientonner.
Ik ben JESCO zeer dankbaar voor het bevorderen van mijn inzicht in verkeerssituaties en die enkele eenvoudige, maar potentieel levensreddende tips. Ik zou dan ook iedere bestuurder het advies geven om de JESCO-cursus te volgen.

Ann Dierick
Anesthesist

- A. Dierick

Supergoede en leerijke ervaring gegeven door zeer goede instructeurs. Een aanrader, niet twijfelen om hier een cursus te volgen.

- C.B. – 5 sterren Google review

Vorig weekend volgde ik de cursus slip- en remcontrole bij Jesco. Wat een ervaring! Het was niet alleen geweldig leerrijk, maar ook nog eens superplezant! We kregen veel oefenkansen en goeie tips en tricks die ons hielpen bij een volgende poging. Daarnaast rij je met verschillende soorten wagens (manueel, automaat, gewone banden, ‘slicks’…) om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Ik heb zeker het gevoel dat ik mij nu veiliger in het verkeer kan begeven, te beginnen bij een correcte zitpositie, waar uiteraard ook werd bij stilgestaan. Instructeur Glenn deelde zijn kennis en ervaring en moedigde ons aan om onze grenzen op te zoeken op de piste, dit altijd met de glimlach! Zelf gaf hij ook af en toe een demo, waar je – dankzij de bijhorende uitleg – ook weer uit leert. Kortom, het was een topervaring! Als ik de kans krijg, kom ik zeker terug! 😉

- Helena Kropek – 5 sterren Google Review

Het was een geweldig terugkommoment deze voormiddag. De praktijk was leervol moment met zeer vriendelijke en professionele begeleiding van ervaren instructeurs, met voor en na een opsomming van de verschillende factoren die invloed hebben op deze opdrachten en ze te neutraliseren. Er waren interactieve opdrachten die een mij zeker hebben doen verstaan hoe belangrijk remmen, afstand houden, niet afgeleid zijn,… konden zijn. Met als afsluiter een zeer interessant groepsgesprek waaruit ik zeker heb geleerd. Hier kom ik zeker terug!

- Jarne Verbraeken

Een aangenaam terugkommoment gehad, bedankt Jesco voor de interessante en leerrijke cursus!

- Lore Van Asten

Ik vond het altijd nutteloos, tot mijn dochter dit bij jullie heeft gedaan. Super ervaring opgedaan en eigenlijk iets goed voor elke bestuurder 👍

- Melissa Zearo

Prachtige ervaring: in het slipgedeelte doe je belangrijke kennis op hoe je in noodsituaties moet reageren en gecombineerd met de commentary drive, krijg je ook inzicht in je eigen verkeerde rijgewoontes. Het is een zeer toffe ervaring en het kan letterlijk levens redden!

- P.B. – 5 sterren Google Review

Terugkommoment gedaan bij Jesco in Puurs en was echt een top dagje. Hele goeie vriendelijke, leuke en grappige instructeurs die sfeer afmaken. Ik heb veel kunnen bijleren in een paar uur. Kortom een onvergetelijke en leerrijke ervaring !

- Soufiane Echamlali Araouhid

Wat een TOP ervaring. We hadden met het ganse Codacious team een hele dag slip- en rijvaardigheidstraining geboekt. Super enthousiaste lesgevers, vlot en leuk gebracht… een top dag voor het ganse team!

- Stefan Moelants