De slipcursus vervolgstage, next-level autotraining.

Wagenbeheersing

Je hebt de initiatiecursus slip- en remcontrole gevolgd waardoor je al een flink aantal basistechnieken beheerst om veilig met de wagen te rijden. De stage wagenbeheersing bouwt verder op de slipcursus en focust op het perfectioneren van je voertuigcontrole.
Je deelname aan deze vervolgstage draagt in grote mate bij aan de verkeersveiligheid en de veiligheid van jezelf en de passagiers in je auto. Daarom staat er bijzonder veel wagenbeheersing praktijk op het programma. Je oefent op slipcontrole in bochten, hard remmen in lastige en split-ground situaties, aquaplaning en stuurwielbehandeling. In deze autotraining cursus voor gevorderden wordt er ook aandacht besteed aan de oorzaken van over- en onderstuur. Op het JESCO-oefenterrein leer je in de praktijk hoe je dat oplost.  

Deze next-level autotraining is het perfecte vervolg op je basisopleiding slip- en remcontrole. Ideaal neem je deel aan de stage wagenbeheersing binnen de 3 maanden na je eerste slipcursus

Veilig rijden met de wagen is een vaardigheid die getraind en onderhouden moet worden. Alleen zo kun je automatisch en met de juiste reflexen reageren op potentieel gevaarlijke situaties op de weg. Daarom is het belangrijk om niet te veel tijd te laten tussen het volgen van je slipcursus en je deelname aan de stage wagenbeheersing. Zonder dralen inschrijven? Zo kennen we je!  

Boek meteen je wagenbeheersingsstage

Reserveer snel en makkelijk je wagenbeheersingsstage stage.
Vind je de datum van jouw keuze niet?
Bel ons op 03/866.16.66

Geef wagenbeheersing cadeau

Koop vandaag nog dit bijzonder waardevolle geschenk voor iemand om wie je echt geeft.
Je ontvangt de bon meteen in je mailbox.

Programma Wagenbeheersing

Jouw vervolgstage in één oogopslag

Waar verwachten we je?

Je wordt verwacht op de speciaal uitgeruste JESCO Auto Training Site gelegen aan de A12 Antwerpen Brussel ter hoogte van Boom. Speciaal voor je vervolgstage wagenbeheersing richten we het JESCO-oefenterrein zo in dat jij als gevorderde chauffeur maximaal kunt trainen op het perfectioneren van je voertuigcontrole. We plaatsen zachte hindernissen op het parcours zodat je in alle veiligheid kunt oefenen op betere slipcontrole in bochten. Op het trainingscircuit zijn stroken met een verschillende ondergrond aangebracht. Die worden gebruikt om je gecontroleerd te leren remmen in uiteenlopende situaties. De JESCO-aanpak focust op ervaringsgericht trainen. Daardoor gaat jouw wagenbeheersing techniek razendsnel verbeteren.  

Hoe laat verwachten we je?

We verwachten je om 8u45 voor een dag boordevol praktische oefeningen. We nemen ’s middags een pauze voor een heerlijke warme lunch, die is zoals steeds inbegrepen in de prijs. We ronden af rond 16u45.  

Wat kan jij verwachten?

Eyeopeners

We tonen je voorbeelden uit de praktijk en leggen je uit wat over- en onderstuur betekent. We gaan dieper in op de oorzaken van aquaplaning en je maakt kennis met de vier verschillende vormen van watergladheid. Uiteraard krijg je de kans om uitgebreid in de praktijk te ondervinden wat dit voor jou in het dagelijkse verkeer kan betekenen. Zo ontdek je hoe deze “road dangers” aanvoelen en dat helpt om je emoties beter onder controle te houden in reële probleemsituaties. 

Hands-on training

Alleen door veel oefenen wordt jouw wagenbeheersing een automatisme. Bereid je dus maar voor op heel veel auto trainen want daardoor gaat je voertuigcontrole in extreme remsituaties zienderogen vooruit. We schotelen je ook een gemengde ondergrond voor zodat je weet wat te doen in een “split-ground” situatie. Verder simuleren we een waterglad wegdek, zo leer je ook hoe je adequaat kunt reageren in geval van aquaplaning. De JESCO vloot is uitgerust met diverse types moderne Mercedes wagens, voorzien van alle hedendaagse technologische rijhulpmiddelen. We leggen je uit wat die precies doen en hoe ze je helpen om veilig te rijden. 

Jouw team

Je maakte al kennis met de JESCO personal coaches tijdens je slipcursus. Het doet hun enorm veel plezier om te merken dat jij hun passie deelt om samen te werken aan veiliger verkeer door beter te leren autorijden. Ze staan voor je klaar om je heel veel te vertellen, te tonen en vooral te laten ervaren. Ze gaan je helpen om dat “next-level” in wagenbeheersing te bereiken en dat doen ze zoals steeds, altijd opbouwend en met de glimlach.

Toen ik aan de JESCO slipcursus begon (voor de fun en de kick!), kon ik niet vermoeden dat die ervaring me uiteindelijk het leven zou redden! Wat me vooral was bijgebleven is de tip: “focus niet op het naderende gevaar, maar zoek naar een uitweg.”

Jaren later stond ik op een snelweg in de file en zag ik in mijn achteruitkijkspiegel een vrachtwagen veel te snel dichterbij komen. De chauffeur zou onmogelijk nog kunnen remmen. Ik herinnerde me “zoek een uitweg”, startte snel mijn wagen om op de pechstrook te vluchten… Die vrachtwagen is toch nog bij mij binnengereden aan de koffer en het achterportier, maar ik zat ten minste niet geplet tussen de vrachtwagen voor mij en de aanstormende tientonner.
Ik ben JESCO zeer dankbaar voor het bevorderen van mijn inzicht in verkeerssituaties en die enkele eenvoudige, maar potentieel levensreddende tips. Ik zou dan ook iedere bestuurder het advies geven om de JESCO-cursus te volgen.

Ann Dierick
Anesthesist

- A. Dierick

Supergoede en leerijke ervaring gegeven door zeer goede instructeurs. Een aanrader, niet twijfelen om hier een cursus te volgen.

- C.B. – 5 sterren Google review

Vorig weekend volgde ik de cursus slip- en remcontrole bij Jesco. Wat een ervaring! Het was niet alleen geweldig leerrijk, maar ook nog eens superplezant! We kregen veel oefenkansen en goeie tips en tricks die ons hielpen bij een volgende poging. Daarnaast rij je met verschillende soorten wagens (manueel, automaat, gewone banden, ‘slicks’…) om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Ik heb zeker het gevoel dat ik mij nu veiliger in het verkeer kan begeven, te beginnen bij een correcte zitpositie, waar uiteraard ook werd bij stilgestaan. Instructeur Glenn deelde zijn kennis en ervaring en moedigde ons aan om onze grenzen op te zoeken op de piste, dit altijd met de glimlach! Zelf gaf hij ook af en toe een demo, waar je – dankzij de bijhorende uitleg – ook weer uit leert. Kortom, het was een topervaring! Als ik de kans krijg, kom ik zeker terug! 😉

- Helena Kropek – 5 sterren Google Review

Het was een geweldig terugkommoment deze voormiddag. De praktijk was leervol moment met zeer vriendelijke en professionele begeleiding van ervaren instructeurs, met voor en na een opsomming van de verschillende factoren die invloed hebben op deze opdrachten en ze te neutraliseren. Er waren interactieve opdrachten die een mij zeker hebben doen verstaan hoe belangrijk remmen, afstand houden, niet afgeleid zijn,… konden zijn. Met als afsluiter een zeer interessant groepsgesprek waaruit ik zeker heb geleerd. Hier kom ik zeker terug!

- Jarne Verbraeken

Een aangenaam terugkommoment gehad, bedankt Jesco voor de interessante en leerrijke cursus!

- Lore Van Asten

Ik vond het altijd nutteloos, tot mijn dochter dit bij jullie heeft gedaan. Super ervaring opgedaan en eigenlijk iets goed voor elke bestuurder 👍

- Melissa Zearo

Prachtige ervaring: in het slipgedeelte doe je belangrijke kennis op hoe je in noodsituaties moet reageren en gecombineerd met de commentary drive, krijg je ook inzicht in je eigen verkeerde rijgewoontes. Het is een zeer toffe ervaring en het kan letterlijk levens redden!

- P.B. – 5 sterren Google Review

Terugkommoment gedaan bij Jesco in Puurs en was echt een top dagje. Hele goeie vriendelijke, leuke en grappige instructeurs die sfeer afmaken. Ik heb veel kunnen bijleren in een paar uur. Kortom een onvergetelijke en leerrijke ervaring !

- Soufiane Echamlali Araouhid

Wat een TOP ervaring. We hadden met het ganse Codacious team een hele dag slip- en rijvaardigheidstraining geboekt. Super enthousiaste lesgevers, vlot en leuk gebracht… een top dag voor het ganse team!

- Stefan Moelants