Werknemers worden ambassadeurs veilig verkeer

Seminars & Keynotes

Influencers zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Ook uw werknemers kunnen een krachtig hulpmiddel zijn om binnen uw organisatie te sensibiliseren rond veilig verkeer. Wek de ambassadeur in uw medewerkers en dompel ze onder in een bad vol verkeersveiligheid.
U wil bijdragen tot het verminderen van het aantal verkeersongevallen. Betrokkenheid daarvoor creëren bij uw personeel vraagt begeesterende en inspirerende sprekers. Reken daarom op de JESCO-verkeersveiligheid experten voor de organisatie van uw bedrijfsseminarie of keynote presentatie over verantwoord deelnemen aan het verkeer. Boeiende uiteenzettingen geïllustreerd met “real-life experiences” dragen bij tot meer inzicht bij uw medewerkers in de gevaren op de weg. Na de JESCO-roadsafety talk begrijpen zij beter dan wie ook hoe belangrijk het is om bewust en gecontroleerd met de auto te rijden. Die belangrijke boodschap dragen ze verder uit in hun werkomgeving en ver daarbuiten.   Vertel ons meer over uw idee voor een seminarie of keynote rond het thema verkeersveiligheid.  Contacteer het JESCO-talk team. 

Weg piraat, welkom "ambassadeur veilig verkeer."
Uw bedrijf draagt voortaan de juiste boodschap uit.

Jesco-road Safety Talks

Maatwerk

Iedere organisatie is anders. Het concept, de thema’s en de tone-of-voice van het seminarie of de keynote bepalen we in functie van uw bedrijfscultuur en doelgroep. Uw medewerkers impactvol aanspreken met inhoud en vorm die aansluit bij hun leef- en werkomgeving, om dat te bereiken werken we graag uw voorstel op maat uit. Vertel ons uw idee op 03/866.16.66 of vraag meer informatie over JESCO-road safety talks

Thema ideeën

Nieuwe (on)veiligheidssystemen

  • Ooit een anti-collision systeem LIVE actief gezien? Wat is ESP? Waarom is BSM (Blind Spot Monitoring) misschien ook voor u interessant? HUD is een absolute must, weet u waarom? Wist u dat de achteruitrijcamera ook andere nuttige features heeft?  
  • Het ideale thema om veiligheidsvoorzieningen in moderne wagens begrijpbaar en toegankelijk te maken in uw onderneming.

Snelheid & afstand

  • Rijden aan 30 km/u is 98% safe, verliest u er echt veel tijd door? In de bebouwde kom mag u 50 km/u, maakt het dan zoveel verschil wanneer u 60 rijdt? Hoeveel meter legt u af in 1 seconde wanneer u 120 km/u rijdt en wat is de gemiddelde reactietijd van chauffeurs? Waarom en hoe houdt u steeds een veilige afstand.
  • Iedereen komt graag tijdig toe op zijn bestemming. Deze talk focust hierop en nog meer op toekomen tout court.

Rijden in de spits

  • Veilig op weg door de spits, dat kan alleen wanneer u ontspannen en zonder stress achter het stuur zit. Hoe doe je dat? Hoe blijf je dat als het onverwacht nog trager gaat? Hoe blijf je attent en hoe ga je om met agressief rijgedrag? Wat kan je doen om bij te dragen aan een veilige en vlotte doorstroming van het verkeer?
  • Met deze presentatie lossen we het fileprobleem niet op. Er leren mee omgaan maakt wel een groot verschil voor wie dagelijks op weg gaat met de auto.

Nog meer ideeën

  • Blikveld en dode hoek
  • De 4 killers op de weg: Geen gordel, onaangepaste snelheid, focus en GSM gebruik, rijden onder invloed.
  • Defensief rijden
  • Veilig op weg op gladde wegen, ideaal als voorbereiding op de herfst en winter 

JESCO-road safety talks helpen u om verkeersveiligheid te embedden in het DNA van uw organisatie. We geven u graag een persoonlijk antwoord op uw vragen op 03/866.16.66 of een voorstel op maat voor een seminarie of keynote.  Een inspirerende JESCO-talk over veilig verkeer is ook een perfecte aanvulling op ons opleidingspakket Corporate Driving Safety.   

Inschrijven voor onze B2B-opleidingen

Interesse in onze opleidingen?
Vraag via onderstaande knop je offerte aan.

De KMO-portefeuille, tot 30% subsidie!

JESCO Auto Training School is sinds 2007 ononderbroken erkend door de Vlaamse Overheid als opleidingsverstrekker. Het volledig pakket aan rijvaardigheidsopleidingen werd hiervoor onderworpen aan een doorgedreven audit. Dat we keer op keer een positieve evaluatie krijgen is niet alleen een erkenning van onze unieke expertise over verkeersveiligheid, het betekent ook dat Vlaamse KMO’s aanspraak kunnen maken op 20 tot 30% subsidie. Kies daarom JESCO voor uw opleidingsproject in veilig, intelligent en bewust autorijden.

Toen ik aan de JESCO slipcursus begon (voor de fun en de kick!), kon ik niet vermoeden dat die ervaring me uiteindelijk het leven zou redden! Wat me vooral was bijgebleven is de tip: “focus niet op het naderende gevaar, maar zoek naar een uitweg.”

Jaren later stond ik op een snelweg in de file en zag ik in mijn achteruitkijkspiegel een vrachtwagen veel te snel dichterbij komen. De chauffeur zou onmogelijk nog kunnen remmen. Ik herinnerde me “zoek een uitweg”, startte snel mijn wagen om op de pechstrook te vluchten… Die vrachtwagen is toch nog bij mij binnengereden aan de koffer en het achterportier, maar ik zat ten minste niet geplet tussen de vrachtwagen voor mij en de aanstormende tientonner.
Ik ben JESCO zeer dankbaar voor het bevorderen van mijn inzicht in verkeerssituaties en die enkele eenvoudige, maar potentieel levensreddende tips. Ik zou dan ook iedere bestuurder het advies geven om de JESCO-cursus te volgen.

Ann Dierick
Anesthesist

- A. Dierick

Supergoede en leerijke ervaring gegeven door zeer goede instructeurs. Een aanrader, niet twijfelen om hier een cursus te volgen.

- C.B. – 5 sterren Google review

Vorig weekend volgde ik de cursus slip- en remcontrole bij Jesco. Wat een ervaring! Het was niet alleen geweldig leerrijk, maar ook nog eens superplezant! We kregen veel oefenkansen en goeie tips en tricks die ons hielpen bij een volgende poging. Daarnaast rij je met verschillende soorten wagens (manueel, automaat, gewone banden, ‘slicks’…) om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Ik heb zeker het gevoel dat ik mij nu veiliger in het verkeer kan begeven, te beginnen bij een correcte zitpositie, waar uiteraard ook werd bij stilgestaan. Instructeur Glenn deelde zijn kennis en ervaring en moedigde ons aan om onze grenzen op te zoeken op de piste, dit altijd met de glimlach! Zelf gaf hij ook af en toe een demo, waar je – dankzij de bijhorende uitleg – ook weer uit leert. Kortom, het was een topervaring! Als ik de kans krijg, kom ik zeker terug! 😉

- Helena Kropek – 5 sterren Google Review

Het was een geweldig terugkommoment deze voormiddag. De praktijk was leervol moment met zeer vriendelijke en professionele begeleiding van ervaren instructeurs, met voor en na een opsomming van de verschillende factoren die invloed hebben op deze opdrachten en ze te neutraliseren. Er waren interactieve opdrachten die een mij zeker hebben doen verstaan hoe belangrijk remmen, afstand houden, niet afgeleid zijn,… konden zijn. Met als afsluiter een zeer interessant groepsgesprek waaruit ik zeker heb geleerd. Hier kom ik zeker terug!

- Jarne Verbraeken

Een aangenaam terugkommoment gehad, bedankt Jesco voor de interessante en leerrijke cursus!

- Lore Van Asten

Ik vond het altijd nutteloos, tot mijn dochter dit bij jullie heeft gedaan. Super ervaring opgedaan en eigenlijk iets goed voor elke bestuurder 👍

- Melissa Zearo

Prachtige ervaring: in het slipgedeelte doe je belangrijke kennis op hoe je in noodsituaties moet reageren en gecombineerd met de commentary drive, krijg je ook inzicht in je eigen verkeerde rijgewoontes. Het is een zeer toffe ervaring en het kan letterlijk levens redden!

- P.B. – 5 sterren Google Review

Terugkommoment gedaan bij Jesco in Puurs en was echt een top dagje. Hele goeie vriendelijke, leuke en grappige instructeurs die sfeer afmaken. Ik heb veel kunnen bijleren in een paar uur. Kortom een onvergetelijke en leerrijke ervaring !

- Soufiane Echamlali Araouhid

Wat een TOP ervaring. We hadden met het ganse Codacious team een hele dag slip- en rijvaardigheidstraining geboekt. Super enthousiaste lesgevers, vlot en leuk gebracht… een top dag voor het ganse team!

- Stefan Moelants