Totaalopleiding verkeersveiligheid voor bedrijven

Corporate Driving Safety

Werknemers zijn van kapitaal belang voor uw onderneming. Wapen hen tegen de gevaren in het dagelijks verkeer en introduceer het opleidingsprogramma Corporate Driving Safety in uw bedrijf. Dit vormingspakket veilig rijden in 3 fases beschermt uw cruciale investering in human resources.

Corporate Driving Safety is een 3-delige rijvaardigheidsopleiding speciaal ontwikkeld voor professionele organisaties. We begrijpen dat flexibiliteit in de werkplanning belangrijk is en daarom creëerden we drie complementaire stages waarin we stap voor stap de rijvaardigheid en het verkeersinzicht van uw deelnemers verbeteren. Deze autotrainingen van één dag hoeven niet aaneensluitend gevolgd te worden, waardoor u dit opleidingsprogramma makkelijk kan integreren in het werkschema.

Er zijn 3 opleidingsmodules: Autoveiligheid, Wagenbeheersing en Rijvaardigheid. Elke sessie bouwt verder op de eerder opgedane rijervaring. Vraag meteen uw bedrijfsofferte voor het opleidingstraject Corporate Driving Safety of bel ons op 03/866.16.66

Autoveiligheid - Wagenbeheersing - Rijvaardigheid

In 3 fundamentele opleidingen naar betere en bewuste verkeersdeelname binnen uw organisatie

Module 1: Autoveiligheid

Tijdens de dagstage autoveiligheid leggen we de basis voor veilig en bewust met de auto rijden. De focus ligt op Roadsense (stay out of trouble) en Carsense (get out of trouble).  

Roadsense is een bondige interactieve theoretische sessie rond het vermijden van gevaarlijke situaties. We tonen instructievideo’s die bewijzen waarom een defensieve rijstijl belangrijk is om ongevallen te vermijden.

In Carsense leren uw deelnemers aan het stuur van recente Mercedes wagens de juiste technieken om in noodsituaties hindernissen te ontwijken en om gecontroleerd hard te remmen. Meer nog dan bij de klassieke slipcursus is deze opleiding bedoeld om impactvol de rijattitude van chauffeurs te verbeteren en om de juiste stuur- en remtechnieken aan te leren. Deze initiatie kan ook los geboekt worden, meer informatie daarover vind je hier. 

Module 2: Wagenbeheersing

De sleutelbegrippen van de vervolgopleiding wagenbeheersing zijn “Danger Awareness” en “Auto Reaction.”  

Danger Awareness is bedoeld om deelnemers aan de hand van reële voorbeelden bewuster te maken van mogelijke gevaren op de weg. Daarbij gaan we dieper in op aquaplaning en de vier verschillende vormen van watergladheid. We leggen ook uit wat over- en onderstuur betekenen en tijdens de hands-on training ondervinden de cursisten wat deze road-dangers in de praktijk betekenen.

In het onderdeel Auto Reaction leren ze hoe ze adequaat en met de juiste reflexen op deze noodsituaties kunnen reageren. Op de agenda van deze autotraining voor gevorderden staan slipcontrole oefeningen in bochten, split-ground remoefeningen, stuurwielbehandeling en aquaplaning simulaties. Deze vervolgstage plant u ideaal in binnen de 3 tot 9 maanden na de start van het opleidingstraject Corporate Driving Safety.

Module 3: Rijvaardigheid

Met rijvaardigheid ronden we het hoofdprogramma van de bedrijfsopleiding verkeersveiligheid af. “Optimal Brain Presence” en “Car Mastership” zijn de hoofdthema’s van deze stagedag die we afsluiten met een “Commentary Drive.” 

Optimal Brain Presence focust op bewust en aandachtig rijden. Waarom stoppen sommige chauffeurs met ademen in een noodsituatie en hoe vermijd je dat? Het is belangrijk dat het aanleren van automatismen niet leidt tot rijden zonder focus.

Daarom gaan we voor Car Mastership de openbare weg op. Het doel hiervan is het bereiken van perfect rijgedrag en wagenbeheersing in reële situaties. Tijdens het oefentraject leren we deelnemers beter kijken. Dat helpt hen om vlugger mogelijk gevaar te detecteren, om vlekkeloos de drie zones in een bocht te herkennen en om correcter remzones te evalueren. Dit resulteert in een defensieve rijattitude, situatieafhankelijk progressief of degresief remmen en het correct aansnijden van bochten: fluid, medium of slow, met oog voor de ideale lijn.

We ronden af met de intensieve Commentary Drive, een opbouwende evaluatie van de rijvaardigheid van uw werknemers. We rijden een nauwkeurig uitgestippelde route en registreren hun driving skills met de JESCO-Cam. Daarop volgt de software ondersteunde analyse van de opnames. Tijdens deze bespreking reiken we hen nog een aantal concrete tips aan. Voortaan gaan uw medewerkers veilig, bewust en met inzicht de baan op.  

Start vandaag nog met Corporate Driving Safety in uw organisatie. Vraag meteen uw offerte voor deze bedrijfsopleiding autoveiligheid.

Dankzij de KMO-portefeuille komt uw bedrijf misschien in aanmerking voor tot wel 30% subsidie!
Graag persoonlijk antwoord op uw vragen? Bel ons op 03/866.16.66.

Corporate Driving Safety Extentions

Meer impact voor uw programma verkeersveiligheid met deze add-ons

Inschrijven voor onze B2B-opleidingen

Interesse in onze opleidingen?
Vraag via onderstaande knop je offerte aan.

De KMO-portefeuille, tot 30% subsidie!

JESCO Auto Training School is sinds 2007 ononderbroken erkend door de Vlaamse Overheid als opleidingsverstrekker. Het volledig pakket aan rijvaardigheidsopleidingen werd hiervoor onderworpen aan een doorgedreven audit. Dat we keer op keer een positieve evaluatie krijgen is niet alleen een erkenning van onze unieke expertise over verkeersveiligheid, het betekent ook dat Vlaamse KMO’s aanspraak kunnen maken op 20 tot 30% subsidie. Kies daarom JESCO voor uw opleidingsproject in veilig, intelligent en bewust autorijden.

Toen ik aan de JESCO slipcursus begon (voor de fun en de kick!), kon ik niet vermoeden dat die ervaring me uiteindelijk het leven zou redden! Wat me vooral was bijgebleven is de tip: “focus niet op het naderende gevaar, maar zoek naar een uitweg.”

Jaren later stond ik op een snelweg in de file en zag ik in mijn achteruitkijkspiegel een vrachtwagen veel te snel dichterbij komen. De chauffeur zou onmogelijk nog kunnen remmen. Ik herinnerde me “zoek een uitweg”, startte snel mijn wagen om op de pechstrook te vluchten… Die vrachtwagen is toch nog bij mij binnengereden aan de koffer en het achterportier, maar ik zat ten minste niet geplet tussen de vrachtwagen voor mij en de aanstormende tientonner.
Ik ben JESCO zeer dankbaar voor het bevorderen van mijn inzicht in verkeerssituaties en die enkele eenvoudige, maar potentieel levensreddende tips. Ik zou dan ook iedere bestuurder het advies geven om de JESCO-cursus te volgen.

Ann Dierick
Anesthesist

- A. Dierick

Supergoede en leerijke ervaring gegeven door zeer goede instructeurs. Een aanrader, niet twijfelen om hier een cursus te volgen.

- C.B. – 5 sterren Google review

Vorig weekend volgde ik de cursus slip- en remcontrole bij Jesco. Wat een ervaring! Het was niet alleen geweldig leerrijk, maar ook nog eens superplezant! We kregen veel oefenkansen en goeie tips en tricks die ons hielpen bij een volgende poging. Daarnaast rij je met verschillende soorten wagens (manueel, automaat, gewone banden, ‘slicks’…) om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Ik heb zeker het gevoel dat ik mij nu veiliger in het verkeer kan begeven, te beginnen bij een correcte zitpositie, waar uiteraard ook werd bij stilgestaan. Instructeur Glenn deelde zijn kennis en ervaring en moedigde ons aan om onze grenzen op te zoeken op de piste, dit altijd met de glimlach! Zelf gaf hij ook af en toe een demo, waar je – dankzij de bijhorende uitleg – ook weer uit leert. Kortom, het was een topervaring! Als ik de kans krijg, kom ik zeker terug! 😉

- Helena Kropek – 5 sterren Google Review

Het was een geweldig terugkommoment deze voormiddag. De praktijk was leervol moment met zeer vriendelijke en professionele begeleiding van ervaren instructeurs, met voor en na een opsomming van de verschillende factoren die invloed hebben op deze opdrachten en ze te neutraliseren. Er waren interactieve opdrachten die een mij zeker hebben doen verstaan hoe belangrijk remmen, afstand houden, niet afgeleid zijn,… konden zijn. Met als afsluiter een zeer interessant groepsgesprek waaruit ik zeker heb geleerd. Hier kom ik zeker terug!

- Jarne Verbraeken

Een aangenaam terugkommoment gehad, bedankt Jesco voor de interessante en leerrijke cursus!

- Lore Van Asten

Ik vond het altijd nutteloos, tot mijn dochter dit bij jullie heeft gedaan. Super ervaring opgedaan en eigenlijk iets goed voor elke bestuurder 👍

- Melissa Zearo

Prachtige ervaring: in het slipgedeelte doe je belangrijke kennis op hoe je in noodsituaties moet reageren en gecombineerd met de commentary drive, krijg je ook inzicht in je eigen verkeerde rijgewoontes. Het is een zeer toffe ervaring en het kan letterlijk levens redden!

- P.B. – 5 sterren Google Review

Terugkommoment gedaan bij Jesco in Puurs en was echt een top dagje. Hele goeie vriendelijke, leuke en grappige instructeurs die sfeer afmaken. Ik heb veel kunnen bijleren in een paar uur. Kortom een onvergetelijke en leerrijke ervaring !

- Soufiane Echamlali Araouhid

Wat een TOP ervaring. We hadden met het ganse Codacious team een hele dag slip- en rijvaardigheidstraining geboekt. Super enthousiaste lesgevers, vlot en leuk gebracht… een top dag voor het ganse team!

- Stefan Moelants