Online leerplatform verkeersveiligheid voor bedrijven

E-learning

Verkeersveiligheid verdient permanente aandacht in uw organisatie. Integreer veilige verkeersdeelname in uw sociale bedrijfsvisie dankzij ons laagdrempelig online leerplatform. Het JESCO-opleidingsprogramma Corporate Driving Safety is de ideale formule voor bedrijven die op een gestructureerde manier, snel hun medewerkers willen opleiden tot veilige en bewust chauffeurs. Deze bedrijfsopleiding bestaat uit drie dagstages en ze kan uitgebreid worden met op zichzelf staande specifieke training modules.

Corporate Driving Safety

Totaalprogramma

Autoveiligheid voor bedrijven

Seminaries

Add-on / Stand-alone

Sensibiliseren & bewustmaken

Eco-driving

Add-on / Stand-alone

Ecologisch veilig & verder rijden

Autoveiligheid Bestelwagens

Add-on / Stand-alone

Training bestelwagenchauffeurs

Commentary Drive

Add-on / Stand-alone

Coaching & evalutie

Autoveiligheid

Add-on / Stand-alone

Basisopleiding

E-training

Add-on / Stand-alone

Permanente vorming

Car competence events

Add-on / Stand-alone

Teambuilding & auto training

Naast doelgerichte opleiding kan uw organisatie ook kiezen voor permanente vorming via E-learning. Door medewerkers access te geven tot het zeer toegankelijke JESCO online leerplatform, kan u een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van arbeidsongevallen. Verkeersongevallen vertegenwoordigen immers 50% van alle dodelijke bedrijfsongevallen. Met E-training levert u dus een belangrijke maatschappelijke bijdrage en uw investering in verkeersopleiding helpt ook om aanzienlijke en onvoorziene bedrijfsuitgaven te vermijden. Volgens VIAS institute kunnen de kosten voor ondernemingen bij een ongeval met blijvende arbeidsongeschiktheid oplopen tot 86.000 Euro, los van het groot menselijk leed als gevolg hiervan. Nog erger wordt het bij een ongeval met dodelijke afloop. De impact op uw organisatie zal enorm zijn, los van de financiële kost van 400.000 Euro. Integreer permanente sensibilisering en opleiding rond verkeersveiligheid in uw onderneming. Vraag daarom meteen uw Demo E-training aan.

Veilig rijden door permanente vorming verkeersveiligheid. Digital learning maakt continue training van chauffeurs toegankelijk.

E-training platform & topics

Platform

 • Device onafhankelijk. E-training is toegankelijk via smartphone, computer en tablet.
 • Informatieve content & clips met vragen rond verkeersveiligheid
 • Ingebouwde rapportering tool. Progressie monitoring op basis van vragenlijsten en scoring laten toe om de individuele vorderingen van uw deelnemers te volgen.
 • Push mogelijkheden. Als werkgever kan u doelgerichte extra boodschappen rond verkeersveiligheid verdelen via het E-training platform en daarbij inspelen op recente verkeer gerelateerde gebeurtenissen binnen uw onderneming.

Een greep uit de JESCO E-training onderwerpen

 • De ideale zitpositie in de wagen
 • Correcte stuurbehandeling
 • Afstand houden redt levens.
 • Impactsnelheid, maakt 50 of 60 km/h zoveel verschil?
 • Kop-staart aanrijdingen vermijden door degressief remmen.
 • Verschil in snelheid, de relatieve snelheid.
 • Rijden in de spits
 • Kijken en zien. Wat is het kijkveld en hoe blijf je gefocust.
 • Parkeren en manoeuvreren.
 • Afleiding in het verkeer en tips voor bewust autorijden.
 • Zien en gezien worden.
 • Zichtbaarheid op de weg.
 • Ecologisch en economisch rijden.
 • Hoe vergroot je het rijbereik van elektrische en hybride wagens.
 • Haast en spoed. Minder stressvol autorijden.

Het basisidee achter het volledige pakket aan JESCO-bedrijfsopleidingen verkeersveiligheid is Drive & Think. Daarmee bedoelen we in de eerste plaats dat veilig deelnemen aan het verkeer, heel veel praktische stages en training vraagt. Met het totaalprogramma Corporate Driving Safety en de complementaire meer specifieke stages bieden we u alles om het aspect “Drive” volledig af te dekken. Met E-training kan u ook invulling geven aan het tweede luik “Think.” Neem snel een kijkje op het online leerplatform en vraag uw Demo E-training aan. Een performant digital learning platform is altijd maatwerk. Neem contact met ons op via 03/866.16.66 en u krijgt van ons een voorstel op maat. 

Inschrijven voor onze B2B-opleidingen

Interesse in onze opleidingen?
Vraag via onderstaande knop je offerte aan.

De KMO-portefeuille, tot 30% subsidie!

JESCO Auto Training School is sinds 2007 ononderbroken erkend door de Vlaamse Overheid als opleidingsverstrekker. Het volledig pakket aan rijvaardigheidsopleidingen werd hiervoor onderworpen aan een doorgedreven audit. Dat we keer op keer een positieve evaluatie krijgen is niet alleen een erkenning van onze unieke expertise over verkeersveiligheid, het betekent ook dat Vlaamse KMO’s aanspraak kunnen maken op 20 tot 30% subsidie. Kies daarom JESCO voor uw opleidingsproject in veilig, intelligent en bewust autorijden.

Toen ik aan de JESCO slipcursus begon (voor de fun en de kick!), kon ik niet vermoeden dat die ervaring me uiteindelijk het leven zou redden! Wat me vooral was bijgebleven is de tip: “focus niet op het naderende gevaar, maar zoek naar een uitweg.”

Jaren later stond ik op een snelweg in de file en zag ik in mijn achteruitkijkspiegel een vrachtwagen veel te snel dichterbij komen. De chauffeur zou onmogelijk nog kunnen remmen. Ik herinnerde me “zoek een uitweg”, startte snel mijn wagen om op de pechstrook te vluchten… Die vrachtwagen is toch nog bij mij binnengereden aan de koffer en het achterportier, maar ik zat ten minste niet geplet tussen de vrachtwagen voor mij en de aanstormende tientonner.
Ik ben JESCO zeer dankbaar voor het bevorderen van mijn inzicht in verkeerssituaties en die enkele eenvoudige, maar potentieel levensreddende tips. Ik zou dan ook iedere bestuurder het advies geven om de JESCO-cursus te volgen.

Ann Dierick
Anesthesist

- A. Dierick

Supergoede en leerijke ervaring gegeven door zeer goede instructeurs. Een aanrader, niet twijfelen om hier een cursus te volgen.

- C.B. – 5 sterren Google review

Vorig weekend volgde ik de cursus slip- en remcontrole bij Jesco. Wat een ervaring! Het was niet alleen geweldig leerrijk, maar ook nog eens superplezant! We kregen veel oefenkansen en goeie tips en tricks die ons hielpen bij een volgende poging. Daarnaast rij je met verschillende soorten wagens (manueel, automaat, gewone banden, ‘slicks’…) om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Ik heb zeker het gevoel dat ik mij nu veiliger in het verkeer kan begeven, te beginnen bij een correcte zitpositie, waar uiteraard ook werd bij stilgestaan. Instructeur Glenn deelde zijn kennis en ervaring en moedigde ons aan om onze grenzen op te zoeken op de piste, dit altijd met de glimlach! Zelf gaf hij ook af en toe een demo, waar je – dankzij de bijhorende uitleg – ook weer uit leert. Kortom, het was een topervaring! Als ik de kans krijg, kom ik zeker terug! 😉

- Helena Kropek – 5 sterren Google Review

Het was een geweldig terugkommoment deze voormiddag. De praktijk was leervol moment met zeer vriendelijke en professionele begeleiding van ervaren instructeurs, met voor en na een opsomming van de verschillende factoren die invloed hebben op deze opdrachten en ze te neutraliseren. Er waren interactieve opdrachten die een mij zeker hebben doen verstaan hoe belangrijk remmen, afstand houden, niet afgeleid zijn,… konden zijn. Met als afsluiter een zeer interessant groepsgesprek waaruit ik zeker heb geleerd. Hier kom ik zeker terug!

- Jarne Verbraeken

Een aangenaam terugkommoment gehad, bedankt Jesco voor de interessante en leerrijke cursus!

- Lore Van Asten

Ik vond het altijd nutteloos, tot mijn dochter dit bij jullie heeft gedaan. Super ervaring opgedaan en eigenlijk iets goed voor elke bestuurder 👍

- Melissa Zearo

Prachtige ervaring: in het slipgedeelte doe je belangrijke kennis op hoe je in noodsituaties moet reageren en gecombineerd met de commentary drive, krijg je ook inzicht in je eigen verkeerde rijgewoontes. Het is een zeer toffe ervaring en het kan letterlijk levens redden!

- P.B. – 5 sterren Google Review

Terugkommoment gedaan bij Jesco in Puurs en was echt een top dagje. Hele goeie vriendelijke, leuke en grappige instructeurs die sfeer afmaken. Ik heb veel kunnen bijleren in een paar uur. Kortom een onvergetelijke en leerrijke ervaring !

- Soufiane Echamlali Araouhid

Wat een TOP ervaring. We hadden met het ganse Codacious team een hele dag slip- en rijvaardigheidstraining geboekt. Super enthousiaste lesgevers, vlot en leuk gebracht… een top dag voor het ganse team!

- Stefan Moelants