De basis voor veilig rijden

Autoveiligheid

Uw werknemers begeven zich dagelijks in het verkeer en dat is niet zonder risico’s. Met de bedrijfsopleiding autoveiligheid biedt u hun de mogelijkheid om zich veilig en bewust te verplaatsen. ​
Veilig autorijden bestaat uit 3 aspecten: verkeersattitude, techniek en vaardigheid. De JESCO-basisopleiding autoveiligheid richt zich tot bedrijven die snel en efficiënt de rijvaardigheid van hun personeel willen verbeteren. Dankzij deze verkeersstage van één dag kunt u meer greep krijgen op de directe en indirecte kosten verbonden aan de mobiliteit van uw medewerkers. Bovendien levert u er een belangrijke bijdrage aan verkeersveiligheid mee.  

De intensieve stage autoveiligheid is meer dan een slipcursus. Het is de onmisbare verkeersopleiding voor bedrijven.

De basiscursus Autoveiligheid is bedoeld om uw werknemers meer inzicht in complexe verkeerssituaties te geven. Ze leren ook hoe ze potentieel gevaarlijke situaties op de weg kunnen vermijden. De opleiding is praktijkgericht en bevat specifieke oefeningen om deelnemers de juiste stuur- en remtechniek aan te leren. Zo verwerven ze de juiste vaardigheden om zich met volledige controle over de wagen uit noodsituaties te redden. 

Start vandaag nog uw verkeersveiligheid initiatief en bel ons op 03/866.16.66 of vraag meteen uw offerte op maat. Dankzij de KMO portefeuille komt u mogelijk in aanmerking voor tot wel 30% subsidie. 

Op zoek naar een waardevol en persoonlijk relatiegeschenk? Schenk dan een JESCO slip- en remcontrole cadeaubon

Car Control = Cost Control.
Medewerkers die bewust en intelligent autorijden zijn minder betrokken bij ongevallen.
Zo wordt ook groot persoonlijk leed vermeden.

Programma bedrijfsopleiding autoveiligheid

Timing:

8u45 tot 16u45, de lunch ter plaatse is inbegrepen

Locatie:

JESCO Auto Training School, Ooievaarsnest 33, 2870 Puurs-Sint-Amands. Dat is naast de A12 Antwerpen–Brussel ter hoogte van Boom. 

Autoveiligheid

Headline

Deze opleiding is een intensieve training waarbij we focussen op verkeersinzicht en wagenbeheersing. De opgedane kennis kan onmiddellijk in de praktijk toegepast worden. 

Roadsense

Stay out of trouble

Bondige interactieve theorie sessie rond het vermijden van gevaarlijke situaties. We tonen instructievideo’s die tonen waarom een defensieve rijstijl belangrijk is om ongevallen te vermijden.

Carsense

Get out of trouble

Aan het stuur van een recente Mercedes leren uw deelnemers de juiste technieken om in noodsituaties hindernissen te ontwijken en om gecontroleerd hard te remmen. 

Automatisme

Train reflexes

De gemiddelde reactietijd van een mens is 1 seconde. We trainen uw medewerkers op constante interactie tussen ogen, hersenen, handen en voeten. Het laat hun toe om automatisch en adequaat te reageren bij dreigend gevaar op de weg. 

Praktische oefeningen

Exercises

Het JESCO-oefenterrein werd speciaal ontworpen om in veilige omstandigheden de rijvaardigheid te verbeteren. Op de agenda staan ontwijkingsoefeningen met slipcontrole, noodstopremtechniek, remmen en ontwijken, preventieve remtechniek en aquaplaning! 

Commentary drive

Evaluation

Begeleid door een JESCO-instructeur rijden uw werknemers een kort selectief traject. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de JESCO-Cam en computeranalyse. Iedereen wordt daarna geëvalueerd op verkeersintegratie, rijvaardigheid en preventief & anticiperend rijden.

Inschrijven voor onze B2B-opleidingen

Interesse in onze opleidingen?
Vraag via onderstaande knop je offerte aan.

De KMO-portefeuille, tot 30% subsidie!

JESCO Auto Training School is sinds 2007 ononderbroken erkend door de Vlaamse Overheid als opleidingsverstrekker. Het volledig pakket aan rijvaardigheidsopleidingen werd hiervoor onderworpen aan een doorgedreven audit. Dat we keer op keer een positieve evaluatie krijgen is niet alleen een erkenning van onze unieke expertise over verkeersveiligheid, het betekent ook dat Vlaamse KMO’s aanspraak kunnen maken op 20 tot 30% subsidie. Kies daarom JESCO voor uw opleidingsproject in veilig, intelligent en bewust autorijden.

Toen ik aan de JESCO slipcursus begon (voor de fun en de kick!), kon ik niet vermoeden dat die ervaring me uiteindelijk het leven zou redden! Wat me vooral was bijgebleven is de tip: “focus niet op het naderende gevaar, maar zoek naar een uitweg.”

Jaren later stond ik op een snelweg in de file en zag ik in mijn achteruitkijkspiegel een vrachtwagen veel te snel dichterbij komen. De chauffeur zou onmogelijk nog kunnen remmen. Ik herinnerde me “zoek een uitweg”, startte snel mijn wagen om op de pechstrook te vluchten… Die vrachtwagen is toch nog bij mij binnengereden aan de koffer en het achterportier, maar ik zat ten minste niet geplet tussen de vrachtwagen voor mij en de aanstormende tientonner.
Ik ben JESCO zeer dankbaar voor het bevorderen van mijn inzicht in verkeerssituaties en die enkele eenvoudige, maar potentieel levensreddende tips. Ik zou dan ook iedere bestuurder het advies geven om de JESCO-cursus te volgen.

Ann Dierick
Anesthesist

- A. Dierick

Supergoede en leerijke ervaring gegeven door zeer goede instructeurs. Een aanrader, niet twijfelen om hier een cursus te volgen.

- C.B. – 5 sterren Google review

Vorig weekend volgde ik de cursus slip- en remcontrole bij Jesco. Wat een ervaring! Het was niet alleen geweldig leerrijk, maar ook nog eens superplezant! We kregen veel oefenkansen en goeie tips en tricks die ons hielpen bij een volgende poging. Daarnaast rij je met verschillende soorten wagens (manueel, automaat, gewone banden, ‘slicks’…) om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Ik heb zeker het gevoel dat ik mij nu veiliger in het verkeer kan begeven, te beginnen bij een correcte zitpositie, waar uiteraard ook werd bij stilgestaan. Instructeur Glenn deelde zijn kennis en ervaring en moedigde ons aan om onze grenzen op te zoeken op de piste, dit altijd met de glimlach! Zelf gaf hij ook af en toe een demo, waar je – dankzij de bijhorende uitleg – ook weer uit leert. Kortom, het was een topervaring! Als ik de kans krijg, kom ik zeker terug! 😉

- Helena Kropek – 5 sterren Google Review

Het was een geweldig terugkommoment deze voormiddag. De praktijk was leervol moment met zeer vriendelijke en professionele begeleiding van ervaren instructeurs, met voor en na een opsomming van de verschillende factoren die invloed hebben op deze opdrachten en ze te neutraliseren. Er waren interactieve opdrachten die een mij zeker hebben doen verstaan hoe belangrijk remmen, afstand houden, niet afgeleid zijn,… konden zijn. Met als afsluiter een zeer interessant groepsgesprek waaruit ik zeker heb geleerd. Hier kom ik zeker terug!

- Jarne Verbraeken

Een aangenaam terugkommoment gehad, bedankt Jesco voor de interessante en leerrijke cursus!

- Lore Van Asten

Ik vond het altijd nutteloos, tot mijn dochter dit bij jullie heeft gedaan. Super ervaring opgedaan en eigenlijk iets goed voor elke bestuurder 👍

- Melissa Zearo

Prachtige ervaring: in het slipgedeelte doe je belangrijke kennis op hoe je in noodsituaties moet reageren en gecombineerd met de commentary drive, krijg je ook inzicht in je eigen verkeerde rijgewoontes. Het is een zeer toffe ervaring en het kan letterlijk levens redden!

- P.B. – 5 sterren Google Review

Terugkommoment gedaan bij Jesco in Puurs en was echt een top dagje. Hele goeie vriendelijke, leuke en grappige instructeurs die sfeer afmaken. Ik heb veel kunnen bijleren in een paar uur. Kortom een onvergetelijke en leerrijke ervaring !

- Soufiane Echamlali Araouhid

Wat een TOP ervaring. We hadden met het ganse Codacious team een hele dag slip- en rijvaardigheidstraining geboekt. Super enthousiaste lesgevers, vlot en leuk gebracht… een top dag voor het ganse team!

- Stefan Moelants