Rijbewijs

Terugkommoment

Wanneer je pas je rijbewijs B hebt behaald is het verplicht om vanaf 6 tot maximaal 9 maanden daarna een aanvullende opleiding van 4 uur te volgen. Schrijf je daarom vandaag nog in en vermijd een onnodige toeslag. Boek hier.   

Voor chauffeurs uit de regio Mechelen, de regio Brussel, de regio Antwerpen en de regio Sint-Niklaas is JESCO ideaal gelegen aan de A12 Antwerpen Brussel. Woon je in de buurt van Puurs, Boom, Londerzeel, Meise, Kapelle op den Bos of zelfs nog een beetje verder weg? Geen probleem, jouw dichtstbijzijnde terugkommoment vind je hier.  

Boek online je terugkommoment

Je aanmelden voor je wettelijk verplichte aanvullende opleiding na het behalen van je rijbewijs B kan alleen via onze online reservatie tool.

Je schrijft je pas in voor je terugkommoment bij JESCO ten vroegste 6 maanden na het behalen van je rijbewijs B. Normaal ontvang je dan een uitnodiging van de Vlaamse Overheid maar je kan het ook eenvoudig nakijken op je burgerprofiel.

Je opleiding duurt 4 uur en via onze booking pagina kan je ze perfect inplannen, naadloos passend in jouw agenda. 

Het Terugkommoment vormt de afsluiter van de rijopleiding voor jonge of nieuwe autobestuurders met rijbewijs B. Deze afsluitende opleiding van 4u kadert in de inspanningen van de Vlaamse Regering om de verkeersveiligheid te verbeteren door sensibilisering en het opdoen van bijkomende ervaring. Naast bewuster aan het verkeer deelnemen leer je bij JESCO ook beter je wagen te controleren. Daarom volg je deze cursus dus ideaal bij de auto training expert langsheen de A12 ter hoogte van Boom

De kostprijs van het terugkommoment bedraagt 120 euro (jaarlijks geïndexeerd). U betaalt rechtstreeks aan Jesco Autotraining School. Betalen kan online nadat je een geschikte datum hebt gevonden in onze agenda. Klik hier.

Je terugkommoment bij JESCO is niet zomaar zorgen dat je wettelijk “in orde” bent door het volgen van een 4 uur durende cursus bij een erkende auto training school. JESCO belooft een waardevolle invulling te geven aan je verplichte stage, omdat we vinden dat niets belangrijker is dan veilig verkeer. We gaan ervoor zorgen dat jij je prille rijervaring naar een hoger niveau tilt. Na deze opleiding ga ook jij bewuster en beter gewapend tegen mogelijke gevaren de baan op. Het erkenningsnummer van JESCO Auto Training School is SCOJE T4. 
Sinds 2017 is een aanvullende opleiding van 4 uur verplicht voor iedere nieuwe chauffeur die zijn rijbewijs B behaald. Deze opleiding wordt terugkommoment genoemd en dient gevolgd te worden bij een hiervoor door de overheid erkend training center. Je neemt deel aan de cursus ten vroegste 6 maanden na het behalen van het rijbewijs B en ten laatste 9 maanden na die datum. Meestal ontvang je een uitnodigingsbrief van de Vlaamse overheid, maar beter is om op je burgerprofiel na te kijken vanaf wanneer je het terugkommoment moet volgen. www.mow-contact.be

Ik vond het altijd nutteloos, tot mijn dochter dit bij jullie heeft gedaan. Super ervaring opgedaan en eigenlijk iets goed voor elke bestuurder 👍

- Melissa Zearo

Terugkommoment gedaan bij Jesco in Puurs en was echt een top dagje. Hele goeie vriendelijke, leuke en grappige instructeurs die sfeer afmaken. Ik heb veel kunnen bijleren in een paar uur. Kortom een onvergetelijke en leerrijke ervaring !

- Soufiane Echamlali Araouhid

Het was een geweldig terugkommoment deze voormiddag. De praktijk was leervol moment met zeer vriendelijke en professionele begeleiding van ervaren instructeurs, met voor en na een opsomming van de verschillende factoren die invloed hebben op deze opdrachten en ze te neutraliseren. Er waren interactieve opdrachten die een mij zeker hebben doen verstaan hoe belangrijk remmen, afstand houden, niet afgeleid zijn,… konden zijn. Met als afsluiter een zeer interessant groepsgesprek waaruit ik zeker heb geleerd. Hier kom ik zeker terug!

- Jarne Verbraeken

Een aangenaam terugkommoment gehad, bedankt Jesco voor de interessante en leerrijke cursus!

- Lore Van Asten

Vorige
Volgende

Hoe zit de opleiding van het terugkommoment in mekaar?

Introductie (30 min)

Tijdens deze introductie maakt elke deelnemer een reflectie over zijn gedrag, vaardigheden en attitude met betrekking tot verantwoord en veilig auto rijden. Ook wordt er nagedacht over de mogelijke oorzaken van verkeersonveiligheid en ongevallen.
Terugkommoment waar volgen
Waar terugkommoment volgen

Praktijkoefeningen op een afgesloten oefenterrein (2u)

De praktijkoefeningen hebben tot doel de deelnemers te confronteren, te sensibiliseren en te informeren over:
De praktijkoefeningen worden met leswagens van Jesco Auto Training School gedaan.

Groepsgesprek terugkommoment (1u30)

Tijdens het groepsgesprek nemen de deelnemers actief deel om zo een verrijkend en blijvend inzicht te krijgen.
De praktijkoefeningen worden met leswagens van Jesco Auto Training School gedaan.
Terugkommoment volgen waar inschrijven

Boek online je terugkommoment

Inschrijven voor jouw terugkommoment bij JESCO kan enkel online. Via onze reservatie-tool kan je jouw terugkomoment makkelijk inplannen wanneer het jou het beste uitkomt.

Je mag pas inschrijven als je een uitnodiging van de Vlaamse Overheid hebt ontvangen.