Video afspelen

Rijbewijs

Terugkommoment

Wanneer je pas je rijbewijs B hebt behaald is het verplicht om vanaf 6 tot maximaal 9 maanden daarna een aanvullende opleiding van 4 uur te volgen. Schrijf je daarom vandaag nog in en vermijd een onnodige toeslag. Boek hier.   

Voor chauffeurs uit de regio Mechelen, de regio Brussel, de regio Antwerpen en de regio Sint-Niklaas is JESCO ideaal gelegen aan de A12 Antwerpen Brussel. Woon je in de buurt van Puurs, Boom, Londerzeel, Meise, Kapelle op den Bos of zelfs nog een beetje verder weg? Geen probleem, jouw dichtstbijzijnde terugkommoment vind je hier.  

Boek online je terugkommoment

Je aanmelden voor je wettelijk verplichte aanvullende opleiding na het behalen van je rijbewijs B kan alleen via onze online reservatie tool. Je schrijft je pas in voor je terugkommoment bij JESCO ten vroegste 6 maanden na het behalen van je rijbewijs B. Normaal ontvang je dan een uitnodiging van de Vlaamse Overheid maar je kan het ook eenvoudig nakijken op je burgerprofiel. Je opleiding duurt 4 uur en via onze booking pagina kan je ze perfect inplannen, naadloos passend in jouw agenda. 
Het Terugkommoment vormt de afsluiter van de rijopleiding voor jonge of nieuwe autobestuurders met rijbewijs B. Deze afsluitende opleiding van 4u kadert in de inspanningen van de Vlaamse Regering om de verkeersveiligheid te verbeteren door sensibilisering en het opdoen van bijkomende ervaring. Naast bewuster aan het verkeer deelnemen leer je bij JESCO ook beter je wagen te controleren. Daarom volg je deze cursus dus ideaal bij de auto training expert langsheen de A12 ter hoogte van Boom

De kostprijs van het terugkommoment bedraagt 122 euro (jaarlijks geïndexeerd). U betaalt rechtstreeks aan Jesco Autotraining School. Betalen kan online nadat je een geschikte datum hebt gevonden in onze agenda. Klik hier.

Je terugkommoment bij JESCO is niet zomaar zorgen dat je wettelijk “in orde” bent door het volgen van een 4 uur durende cursus bij een erkende auto training school. JESCO belooft een waardevolle invulling te geven aan je verplichte stage, omdat we vinden dat niets belangrijker is dan veilig verkeer. We gaan ervoor zorgen dat jij je prille rijervaring naar een hoger niveau tilt. Na deze opleiding ga ook jij bewuster en beter gewapend tegen mogelijke gevaren de baan op. Het erkenningsnummer van JESCO Auto Training School is SCOJE T4.

Sinds 2017 is een aanvullende opleiding van 4 uur verplicht voor iedere nieuwe chauffeur die zijn rijbewijs B behaald. Deze opleiding wordt terugkommoment genoemd en dient gevolgd te worden bij een hiervoor door de overheid erkend training center. Je neemt deel aan de cursus ten vroegste 6 maanden na het behalen van het rijbewijs B en ten laatste 9 maanden na die datum. Meestal ontvang je een uitnodigingsbrief van de Vlaamse overheid, maar beter is om op je burgerprofiel na te kijken vanaf wanneer je het terugkommoment moet volgen. www.mow-contact.be

Toen ik aan de JESCO slipcursus begon (voor de fun en de kick!), kon ik niet vermoeden dat die ervaring me uiteindelijk het leven zou redden! Wat me vooral was bijgebleven is de tip: “focus niet op het naderende gevaar, maar zoek naar een uitweg.”

Jaren later stond ik op een snelweg in de file en zag ik in mijn achteruitkijkspiegel een vrachtwagen veel te snel dichterbij komen. De chauffeur zou onmogelijk nog kunnen remmen. Ik herinnerde me “zoek een uitweg”, startte snel mijn wagen om op de pechstrook te vluchten… Die vrachtwagen is toch nog bij mij binnengereden aan de koffer en het achterportier, maar ik zat ten minste niet geplet tussen de vrachtwagen voor mij en de aanstormende tientonner.
Ik ben JESCO zeer dankbaar voor het bevorderen van mijn inzicht in verkeerssituaties en die enkele eenvoudige, maar potentieel levensreddende tips. Ik zou dan ook iedere bestuurder het advies geven om de JESCO-cursus te volgen.

Ann Dierick
Anesthesist

- A. Dierick

Supergoede en leerijke ervaring gegeven door zeer goede instructeurs. Een aanrader, niet twijfelen om hier een cursus te volgen.

- C.B. – 5 sterren Google review

Vorig weekend volgde ik de cursus slip- en remcontrole bij Jesco. Wat een ervaring! Het was niet alleen geweldig leerrijk, maar ook nog eens superplezant! We kregen veel oefenkansen en goeie tips en tricks die ons hielpen bij een volgende poging. Daarnaast rij je met verschillende soorten wagens (manueel, automaat, gewone banden, ‘slicks’…) om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Ik heb zeker het gevoel dat ik mij nu veiliger in het verkeer kan begeven, te beginnen bij een correcte zitpositie, waar uiteraard ook werd bij stilgestaan. Instructeur Glenn deelde zijn kennis en ervaring en moedigde ons aan om onze grenzen op te zoeken op de piste, dit altijd met de glimlach! Zelf gaf hij ook af en toe een demo, waar je – dankzij de bijhorende uitleg – ook weer uit leert. Kortom, het was een topervaring! Als ik de kans krijg, kom ik zeker terug! 😉

- Helena Kropek – 5 sterren Google Review

Het was een geweldig terugkommoment deze voormiddag. De praktijk was leervol moment met zeer vriendelijke en professionele begeleiding van ervaren instructeurs, met voor en na een opsomming van de verschillende factoren die invloed hebben op deze opdrachten en ze te neutraliseren. Er waren interactieve opdrachten die een mij zeker hebben doen verstaan hoe belangrijk remmen, afstand houden, niet afgeleid zijn,… konden zijn. Met als afsluiter een zeer interessant groepsgesprek waaruit ik zeker heb geleerd. Hier kom ik zeker terug!

- Jarne Verbraeken

Een aangenaam terugkommoment gehad, bedankt Jesco voor de interessante en leerrijke cursus!

- Lore Van Asten

Ik vond het altijd nutteloos, tot mijn dochter dit bij jullie heeft gedaan. Super ervaring opgedaan en eigenlijk iets goed voor elke bestuurder 👍

- Melissa Zearo

Prachtige ervaring: in het slipgedeelte doe je belangrijke kennis op hoe je in noodsituaties moet reageren en gecombineerd met de commentary drive, krijg je ook inzicht in je eigen verkeerde rijgewoontes. Het is een zeer toffe ervaring en het kan letterlijk levens redden!

- P.B. – 5 sterren Google Review

Terugkommoment gedaan bij Jesco in Puurs en was echt een top dagje. Hele goeie vriendelijke, leuke en grappige instructeurs die sfeer afmaken. Ik heb veel kunnen bijleren in een paar uur. Kortom een onvergetelijke en leerrijke ervaring !

- Soufiane Echamlali Araouhid

Wat een TOP ervaring. We hadden met het ganse Codacious team een hele dag slip- en rijvaardigheidstraining geboekt. Super enthousiaste lesgevers, vlot en leuk gebracht… een top dag voor het ganse team!

- Stefan Moelants

Hoe zit de opleiding van het terugkommoment in mekaar?

Introductie (30 min)

Tijdens deze introductie maakt elke deelnemer een reflectie over zijn gedrag, vaardigheden en attitude met betrekking tot verantwoord en veilig auto rijden. Ook wordt er nagedacht over de mogelijke oorzaken van verkeersonveiligheid en ongevallen.

Praktijkoefeningen op een afgesloten oefenterrein (2u)

De praktijkoefeningen hebben tot doel de deelnemers te confronteren, te sensibiliseren en te informeren over:
De praktijkoefeningen worden met leswagens van Jesco Auto Training School gedaan.

Groepsgesprek terugkommoment (1u30)

Tijdens het groepsgesprek nemen de deelnemers actief deel om zo een verrijkend en blijvend inzicht te krijgen.
De praktijkoefeningen worden met leswagens van Jesco Auto Training School gedaan.

Boek online je terugkommoment

Inschrijven voor jouw terugkommoment bij JESCO kan enkel online. Via onze reservatie-tool kan je jouw terugkomoment makkelijk inplannen wanneer het jou het beste uitkomt.

Je mag pas inschrijven als je een uitnodiging van de Vlaamse Overheid hebt ontvangen.