De slipcursus, de autotraining referentie.

Slip- en Remcontrole

Zonder twijfel wil jij een veilige chauffeur zijn. Beheers je ook werkelijk alle basistechnieken om veilig met de wagen te rijden?
Willen is kunnen. Je intentie om minder risicovol aan het verkeer deel te nemen is het ideale uitgangspunt voor het volgen van de basiscursus slip- en remcontrole bij JESCO. Tijdens deze intensieve stage van één dag verwerf je meer inzicht in complexe verkeerssituaties. Je leert ook hoe je potentieel gevaarlijke situaties op de weg kunt vermijden en uiteraard ga je heel veel trainen op de juiste stuur- en remtechnieken om je uit een noodsituatie te redden.  Leer gecontroleerd remmen en hindernissen ontwijken en schrijf je meteen in voor een cursus slip- en remcontrole. De slipcursus cadeaubon is het ideale geschenk voor iemand die je dierbaar is. 

Deze intensieve stage is eigenlijk veel meer dan een slipcursus.
Het is de levensnoodzakelijke autotraining voor iedere bewuste chauffeur.

Je veilig begeven in het dagelijkse drukke en complexe verkeer kan alleen met de juiste verkeersattitude en met kennis van de essentiële technieken om je wagen gecontroleerd te besturen. Daarom kies je JESCO voor je opleiding. Volg de cursus slip- en remcontrole en maak van defensief autorijden jouw tweede natuur. Voortaan ga ook jij bewust en vol zelfvertrouwen de weg op want gecontroleerd sturen en remmen, jij kan dat! 

Boek meteen je slipcursus

Reserveer snel en makkelijk je slip- en remcontrole stage. Vind je de datum van jouw keuze niet? Bel ons op 03/866.16.66

Geef een slipcursus cadeau

Koop vandaag nog dit bijzonder waardevolle geschenk voor iemand om wie je echt geeft.
Je ontvangt de bon meteen in je mailbox.

Programma slip- en remcontrole

Jouw autotraining in één oogopslag

Hoe laat verwachten we je?

We verwachten je om 8u45 voor een goedgevulde slipcursus dag. ’s Middags nemen we een pauze voor een lekkere lunch, die is trouwens inbegrepen in de prijs. We ronden af rond 16u45.  

Waar verwachten we je?

Je wordt verwacht op de speciaal uitgeruste JESCO Auto Training Site gelegen aan de A12 Antwerpen Brussel ter hoogte van Boom. Op het terrein zijn slipzones ingericht op basis van een epoxy ondergrond. We houden deze stroken nat en zo simuleren we situaties die overeenkomen met 3 keer zo snel rijden op de openbare weg. Oefenen aan 40 km per uur stemt overeen met 120 km per uur in het echt. Dankzij deze unieke aanpak kan je bij JESCO in alle veiligheid je slip- en remcontrole trainen.  

Wat kan je verwachten?

Roadsense

Hoe blijf je uit de problemen (stay out of trouble). Tijdens korte theoretische sessies leer je de principes van roadsense: hoe vermijd je gevaarlijke situaties. Je coaches tonen je ook video’s om je te helpen begrijpen waarom een defensieve rijstijl belangrijk is om ongevallen te vermijden. 

Carsense

Hoe geraak je uit de problemen (get out of trouble). Aan het stuur van een recente Mercedes leer je de juiste technieken om in noodsituaties hindernissen te ontwijken en om gecontroleerd hard te remmen. Je krijgt de kans om te trainen op verschillende types auto’s, gaande van full elektrische wagens tot klassieke voor- en achterwiel aangedreven voertuigen. Door veel en intensief te oefenen worden de aangeleerde nieuwe vaardigheden automatismen. Dat is nodig om in reële situaties snel en gepast te kunnen reageren en een ongeval te vermijden. 

Personal Coaches

Wij zijn er voor jou. Dat je zelf het initiatief neemt om beter te leren autorijden vinden we ongelooflijk knap en we willen je graag helpen om dat doel te bereiken. We zien je daarom graag uit de bocht gaan, leren en de volgende run beter doen. Met tips en tricks gaan we je daarbij proactief ondersteunen. Dat doen we met een glimlach en altijd opbouwend. Jij schenkt ons je vertrouwen, wij geven je er graag vertrouwen achter het stuur voor terug.  

Toen ik aan de JESCO slipcursus begon (voor de fun en de kick!), kon ik niet vermoeden dat die ervaring me uiteindelijk het leven zou redden! Wat me vooral was bijgebleven is de tip: “focus niet op het naderende gevaar, maar zoek naar een uitweg.”

Jaren later stond ik op een snelweg in de file en zag ik in mijn achteruitkijkspiegel een vrachtwagen veel te snel dichterbij komen. De chauffeur zou onmogelijk nog kunnen remmen. Ik herinnerde me “zoek een uitweg”, startte snel mijn wagen om op de pechstrook te vluchten… Die vrachtwagen is toch nog bij mij binnengereden aan de koffer en het achterportier, maar ik zat ten minste niet geplet tussen de vrachtwagen voor mij en de aanstormende tientonner.
Ik ben JESCO zeer dankbaar voor het bevorderen van mijn inzicht in verkeerssituaties en die enkele eenvoudige, maar potentieel levensreddende tips. Ik zou dan ook iedere bestuurder het advies geven om de JESCO-cursus te volgen.

Ann Dierick
Anesthesist

- A. Dierick

Supergoede en leerijke ervaring gegeven door zeer goede instructeurs. Een aanrader, niet twijfelen om hier een cursus te volgen.

- C.B. – 5 sterren Google review

Vorig weekend volgde ik de cursus slip- en remcontrole bij Jesco. Wat een ervaring! Het was niet alleen geweldig leerrijk, maar ook nog eens superplezant! We kregen veel oefenkansen en goeie tips en tricks die ons hielpen bij een volgende poging. Daarnaast rij je met verschillende soorten wagens (manueel, automaat, gewone banden, ‘slicks’…) om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Ik heb zeker het gevoel dat ik mij nu veiliger in het verkeer kan begeven, te beginnen bij een correcte zitpositie, waar uiteraard ook werd bij stilgestaan. Instructeur Glenn deelde zijn kennis en ervaring en moedigde ons aan om onze grenzen op te zoeken op de piste, dit altijd met de glimlach! Zelf gaf hij ook af en toe een demo, waar je – dankzij de bijhorende uitleg – ook weer uit leert. Kortom, het was een topervaring! Als ik de kans krijg, kom ik zeker terug! 😉

- Helena Kropek – 5 sterren Google Review

Het was een geweldig terugkommoment deze voormiddag. De praktijk was leervol moment met zeer vriendelijke en professionele begeleiding van ervaren instructeurs, met voor en na een opsomming van de verschillende factoren die invloed hebben op deze opdrachten en ze te neutraliseren. Er waren interactieve opdrachten die een mij zeker hebben doen verstaan hoe belangrijk remmen, afstand houden, niet afgeleid zijn,… konden zijn. Met als afsluiter een zeer interessant groepsgesprek waaruit ik zeker heb geleerd. Hier kom ik zeker terug!

- Jarne Verbraeken

Een aangenaam terugkommoment gehad, bedankt Jesco voor de interessante en leerrijke cursus!

- Lore Van Asten

Ik vond het altijd nutteloos, tot mijn dochter dit bij jullie heeft gedaan. Super ervaring opgedaan en eigenlijk iets goed voor elke bestuurder 👍

- Melissa Zearo

Prachtige ervaring: in het slipgedeelte doe je belangrijke kennis op hoe je in noodsituaties moet reageren en gecombineerd met de commentary drive, krijg je ook inzicht in je eigen verkeerde rijgewoontes. Het is een zeer toffe ervaring en het kan letterlijk levens redden!

- P.B. – 5 sterren Google Review

Terugkommoment gedaan bij Jesco in Puurs en was echt een top dagje. Hele goeie vriendelijke, leuke en grappige instructeurs die sfeer afmaken. Ik heb veel kunnen bijleren in een paar uur. Kortom een onvergetelijke en leerrijke ervaring !

- Soufiane Echamlali Araouhid

Wat een TOP ervaring. We hadden met het ganse Codacious team een hele dag slip- en rijvaardigheidstraining geboekt. Super enthousiaste lesgevers, vlot en leuk gebracht… een top dag voor het ganse team!

- Stefan Moelants