Leer veilig rijden, volg een slipcursus!

Je veilig verplaatsen op de weg vergt inzicht en de juiste attitude achter het stuur. Wij bieden je een totaalpakket kennis en veiligheid aan. Bij JESCO leer je meer dan perfect je wagen onder controle houden. 

De meest gevolgde opleiding

Slip- en remcontrole

De slipcursus, de autotraining referentie. Zonder twijfel wil jij een veilige chauffeur zijn. Beheers je ook werkelijk alle basistechnieken om veilig met de wagen te rijden? Willen is kunnen. Je intentie om minder risicovol aan het verkeer deel

Leer verstandiger autorijden

Je begeeft je dagelijks in het verkeer en dat is niet zonder gevaar. Gelukkig staan wij voor je klaar om al onze kennis en expertise over autoveiligheid met je te delen. Schrijf je in voor een cursus slip- en remcontrole en beschik binnen de kortste tijd over alle basis tools en knowhow om je veilig met de wagen te verplaatsen. 

Til je kennis en rijervaring naar een hoger niveau. Kies na het volgen van de basiscursus voor een vervolgstage wagenbeheersing of rijvaardigheid en treed toe tot de steeds groter wordende groep van competente en verantwoordelijke chauffeurs. De 3 complementaire JESCO Auto Trainingen boeken als voordelig totaalpakket? Kies dan meteen voor het Total Driving Control programma. 

Hier vind je jouw ideale Personal Driving Training opleiding.

Jouw Auto Training Coaches

Wij worden jouw rijvaardigheidsexperten en we gaan er alles aan doen om je veiliger, bewuster en met volledige controle over je voertuig te leren rijden. Je mag ons instructeurs noemen maar we zien onszelf meer als coaches. Verwacht van ons dus geen kijvend vingertje of belerende speeches. Constructief, opbouwend en met een knipoog, zo gaan we je begeleiden tijdens je stagedagen op het JESCO Auto Training Circuit. 

Je krijgt van ons een schat aan tips en tricks mee voor noodgevallen. Die ga je aan het stuur van een recente wagen en in een veilige en gecontroleerde omgeving oefenen. Daarbij gaan we je intensief coachen, zodat je beter leert anticiperen op onverwachte en potentieel gevaarlijke situaties op de weg. 

Maak kennis met jouw Personal Driving Training Coaches.  

Voertuigcontrole in elke verkeersituatie

Jezelf redden uit een potentieel gevaarlijke verkeerssituatie, dat kan alleen wanneer je je voertuig volledig beheerst. Wij kunnen je leren wat je moet doen. We brengen je de juiste technieken en reflexen bij, zodat je intuïtief en met volledige controle over je auto kunt reageren, hoe het moet, wanneer het moet! 

Een JESCO-opleiding is meer dan alleen juist leren handelen bij onverwacht gevaar. We trainen je ook op defensief en proactief rijden, waardoor je verrassingen op de weg kunt vermijden. Plan daarom vandaag nog je JESCO-cursus zodat ook jij voortaan bewust en veilig de weg op gaat.  

Geef je veel om iemand? Geef dan een rijopleiding als cadeaubon

Meer dan 40 jaar rijopleiding ervaring

JESCO-rijvaardigheidsopleidingen worden nog vaak “slipcursus” genoemd. Dat heeft alles te maken met de slipcursussen die pionier Mike “slip” Van Hooydonk al organiseerde begin jaren 70. Gedreven om een belangrijke bijdrage te leveren aan veiliger verkeer, leerde Mike hoe chauffeurs hun wagen zonder ABS, ESP, BAS of andere elektronische rijhulpmiddelen toch perfect konden controleren.   Vandaag zijn we als JESCO-team een groep van ervaren professionals die 100% gemotiveerd Mike’s missie verderzetten. We hebben een uitgebreide portefeuille aan opleidingen die we permanent evalueren en aanpassen aan de nieuwste verkeersevoluties en autotechnieken. Afhankelijk van je ervaring in het verkeer en het soort wagen waarmee je rijdt vind je vast en zeker jouw perfecte rijopleiding.   Kies voor maximale veiligheid dankzij de beste autotraining in Vlaanderen. 

Toen ik aan de JESCO slipcursus begon (voor de fun en de kick!), kon ik niet vermoeden dat die ervaring me uiteindelijk het leven zou redden! Wat me vooral was bijgebleven is de tip: “focus niet op het naderende gevaar, maar zoek naar een uitweg.”

Jaren later stond ik op een snelweg in de file en zag ik in mijn achteruitkijkspiegel een vrachtwagen veel te snel dichterbij komen. De chauffeur zou onmogelijk nog kunnen remmen. Ik herinnerde me “zoek een uitweg”, startte snel mijn wagen om op de pechstrook te vluchten… Die vrachtwagen is toch nog bij mij binnengereden aan de koffer en het achterportier, maar ik zat ten minste niet geplet tussen de vrachtwagen voor mij en de aanstormende tientonner.
Ik ben JESCO zeer dankbaar voor het bevorderen van mijn inzicht in verkeerssituaties en die enkele eenvoudige, maar potentieel levensreddende tips. Ik zou dan ook iedere bestuurder het advies geven om de JESCO-cursus te volgen.

Ann Dierick
Anesthesist

- A. Dierick

Supergoede en leerijke ervaring gegeven door zeer goede instructeurs. Een aanrader, niet twijfelen om hier een cursus te volgen.

- C.B. – 5 sterren Google review

Vorig weekend volgde ik de cursus slip- en remcontrole bij Jesco. Wat een ervaring! Het was niet alleen geweldig leerrijk, maar ook nog eens superplezant! We kregen veel oefenkansen en goeie tips en tricks die ons hielpen bij een volgende poging. Daarnaast rij je met verschillende soorten wagens (manueel, automaat, gewone banden, ‘slicks’…) om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Ik heb zeker het gevoel dat ik mij nu veiliger in het verkeer kan begeven, te beginnen bij een correcte zitpositie, waar uiteraard ook werd bij stilgestaan. Instructeur Glenn deelde zijn kennis en ervaring en moedigde ons aan om onze grenzen op te zoeken op de piste, dit altijd met de glimlach! Zelf gaf hij ook af en toe een demo, waar je – dankzij de bijhorende uitleg – ook weer uit leert. Kortom, het was een topervaring! Als ik de kans krijg, kom ik zeker terug! 😉

- Helena Kropek – 5 sterren Google Review

Het was een geweldig terugkommoment deze voormiddag. De praktijk was leervol moment met zeer vriendelijke en professionele begeleiding van ervaren instructeurs, met voor en na een opsomming van de verschillende factoren die invloed hebben op deze opdrachten en ze te neutraliseren. Er waren interactieve opdrachten die een mij zeker hebben doen verstaan hoe belangrijk remmen, afstand houden, niet afgeleid zijn,… konden zijn. Met als afsluiter een zeer interessant groepsgesprek waaruit ik zeker heb geleerd. Hier kom ik zeker terug!

- Jarne Verbraeken

Een aangenaam terugkommoment gehad, bedankt Jesco voor de interessante en leerrijke cursus!

- Lore Van Asten

Ik vond het altijd nutteloos, tot mijn dochter dit bij jullie heeft gedaan. Super ervaring opgedaan en eigenlijk iets goed voor elke bestuurder 👍

- Melissa Zearo

Prachtige ervaring: in het slipgedeelte doe je belangrijke kennis op hoe je in noodsituaties moet reageren en gecombineerd met de commentary drive, krijg je ook inzicht in je eigen verkeerde rijgewoontes. Het is een zeer toffe ervaring en het kan letterlijk levens redden!

- P.B. – 5 sterren Google Review

Terugkommoment gedaan bij Jesco in Puurs en was echt een top dagje. Hele goeie vriendelijke, leuke en grappige instructeurs die sfeer afmaken. Ik heb veel kunnen bijleren in een paar uur. Kortom een onvergetelijke en leerrijke ervaring !

- Soufiane Echamlali Araouhid

Wat een TOP ervaring. We hadden met het ganse Codacious team een hele dag slip- en rijvaardigheidstraining geboekt. Super enthousiaste lesgevers, vlot en leuk gebracht… een top dag voor het ganse team!

- Stefan Moelants

Net je rijbewijs? Vergeet je Terugkommoment niet!

Niet alleen jij, iedereen heeft baat bij het vervolmaken van zijn vaardigheden als chauffeur. Bovendien ben je, wanneer je pas je rijbewijs heb behaald, verplicht om vanaf 6 tot maximaal 9 maanden daarna een aanvullende opleiding van 4 uur te volgen.  Je Terugkommoment bij JESCO is niet zomaar zorgen dat je wettelijk “in orde” bent. We beloven je een waardevolle invulling van deze verplichte cursus, omdat we vinden dat niets belangrijker is dan veilig verkeer. Samen gaan we ervoor zorgen dat je je prille rijervaring naar een hoger niveau brengt. Na deze opleiding ga ook jij bewuster en beter gewapend tegen mogelijke gevaren de baan op.  Vermijd een onnodige toeslag en schrijf je tijdig in voor je Terugkommoment.

De opleidingen

Slip- en Remcontrole

De slipcursus, de autotraining referentie. Zonder twijfel wil jij een veilige chauffeur zijn. Beheers je ook werkelijk alle basistechnieken om veilig met de wagen te

Wagenbeheersing

De slipcursus vervolgstage, next-level autotraining. Je hebt de initiatiecursus slip- en remcontrole gevolgd waardoor je al een flink aantal basistechnieken beheerst om veilig met de

Rijvaardigheid

De finale autotraining, wagenbeheersing perfectionering. Het is je menens met je wil om beter en veiliger met de auto te rijden. Je volgde met succes

Total Driving Control

Het totaalpakket slip- en remcontrole, wagenbeheersing, rijvaardigheid. Echt werk maken van verkeersveiligheid doe je door te kiezen voor het integrale leertraject Total Driving Control. Het

Privé Stage

Private Driver Training, persoonlijke autotraining. Zoek niet verder naar je persoonlijke slip- en remcursus of je intensieve stage rijvaardigheid. Jouw personal JESCO training coach begeleidt

Terugkommoment Rijbewijs

Wanneer je pas je rijbewijs B hebt behaald is het verplicht om vanaf 6 tot maximaal 9 maanden daarna een aanvullende opleiding van 4 uur