Michael van Bercklaer

Instructeur

Van kindsbeen af ben ik gepassioneerd door alles wat met een stuur en 4 wielen te maken heeft. Toen mijn vader mij als jong ventje van 10 jaar op de karting meenam, was ik meteen gebeten door de microbe. Karting werd een echte passie. Mijn thuis-circuit was Inkart, want ik woonde op +- 10km en in de zomer gebeurde het regelmatig dat ik samen met mijn broer de fiets nam om te komen karten. Wanneer we dan op de karting kwamen, zagen we dat er achteraan op “de slipschool” ook vaak activiteiten aan de gang waren. En daar was ik zo mogelijk nog meer door gefascineerd! Wat die mannen met een auto deden, dat wou ik ook kunnen. Meer nog: de instructeurs achter het stuur van die auto’s waren echte helden voor mij.

In mijn studententijd begon ik weekendwerk te doen op Inkart en daarbij mocht ik af en toe proeven van “de slipschool”: ’s avonds moesten de auto’s toen nog binnen in de hal geparkeerd worden en dan werd er met de gevleugelde woorden gezegd: “Michael, zet jij de auto’s binnen? Hou het rustig he”. Uiteraard hield ik me altijd perfect aan die regels…
Fast forward een kleine 15 jaar. Na een mislukt professioneel avontuur was de tijd rijp om een oude droom na te jagen: zelf instructeur op de slipschool worden.

De mix van autorijden, fun en kennis overbrengen is voor mij de ideale ontspanning op zaterdag of zondag na een drukke werkweek! Als onze klanten op het einde van de dag naar huis gaan met een grote glimlach én de ingesteldheid dat ze hun rijgedrag en gewoontes gaan aanpassen, is voor mij de dag geslaagd.

Naast mijn activiteiten op Jesco ben ik professioneel actief als accountmanager in de wondere wereld van de transitie naar elektrische mobiliteit. Last but not least ben ik de trotse papa van een zoon en dochter. Hopelijk blijven die twee nog even weg van vier wielen en een stuur al ben ik bang dat ook daar het bloed al kruipt waar het niet gaan kan!