Terugkommoment Rijbewijs

Wanneer je pas je rijbewijs B hebt behaald is het verplicht om vanaf 6 tot maximaal 9 maanden daarna een aanvullende opleiding van 4 uur te volgen. Schrijf je daarom vandaag nog in en vermijd een onnodige toeslag. Boek hier.

Voor chauffeurs uit de regio Mechelen, de regio Brussel, de regio Antwerpen en de regio Sint-Niklaas is JESCO ideaal gelegen aan de A12 Antwerpen Brussel. Woon je in de buurt van Puurs, Boom, Londerzeel, Meise, Kapelle op den Bos of zelfs nog een beetje verder weg? Geen probleem, jouw dichtstbijzijnde terugkommoment vind je hier.  

Meer informatie

De kostprijs van het terugkommoment bedraagt 120 euro (jaarlijks geïndexeerd). U betaalt rechtstreeks aan Jesco Autotraining School. Betalen kan online nadat je een geschikte datum hebt gevonden in onze agenda. Klik hier.

Het Terugkommoment vormt de afsluiter van de rijopleiding voor jonge of nieuwe autobestuurders met rijbewijs B. Deze afsluitende opleiding van 4u kadert in de inspanningen van de Vlaamse Regering om de verkeersveiligheid te verbeteren door sensibilisering en het opdoen van bijkomende ervaring. Naast bewuster aan het verkeer deelnemen leer je bij JESCO ook beter je wagen te controleren. Daarom volg je deze cursus dus ideaal bij de auto training expert langsheen de A12 ter hoogte van Boom
Je terugkommoment bij JESCO is niet zomaar zorgen dat je wettelijk “in orde” bent door het volgen van een 4 uur durende cursus bij een erkende auto training school. JESCO belooft een waardevolle invulling te geven aan je verplichte stage, omdat we vinden dat niets belangrijker is dan veilig verkeer. We gaan ervoor zorgen dat jij je prille rijervaring naar een hoger niveau tilt. Na deze opleiding ga ook jij bewuster en beter gewapend tegen mogelijke gevaren de baan op. Het erkenningsnummer van JESCO Auto Training School is SCOJE T4. 
Sinds 2017 is een aanvullende opleiding van 4 uur verplicht voor iedere nieuwe chauffeur die zijn rijbewijs B behaald. Deze opleiding wordt terugkommoment genoemd en dient gevolgd te worden bij een hiervoor door de overheid erkend training center. Je neemt deel aan de cursus ten vroegste 6 maanden na het behalen van het rijbewijs B en ten laatste 9 maanden na die datum. Meestal ontvang je een uitnodigingsbrief van de Vlaamse overheid, maar beter is om op je burgerprofiel na te kijken vanaf wanneer je het terugkommoment moet volgen. www.mow-contact.be

Vorig weekend volgde ik de cursus slip- en remcontrole bij Jesco. Wat een ervaring! Het was niet alleen geweldig leerrijk, maar ook nog eens superplezant! We kregen veel oefenkansen en goeie tips en tricks die ons hielpen bij een volgende poging. Daarnaast rij je met verschillende soorten wagens (manueel, automaat, gewone banden, ‘slicks’…) om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Ik heb zeker het gevoel dat ik mij nu veiliger in het verkeer kan begeven, te beginnen bij een correcte zitpositie, waar uiteraard ook werd bij stilgestaan. Instructeur Glenn deelde zijn kennis en ervaring en moedigde ons aan om onze grenzen op te zoeken op de piste, dit altijd met de glimlach! Zelf gaf hij ook af en toe een demo, waar je – dankzij de bijhorende uitleg – ook weer uit leert. Kortom, het was een topervaring! Als ik de kans krijg, kom ik zeker terug! ?

- Helena Kropek – 5 sterren Google Review

Ik vond het altijd nutteloos, tot mijn dochter dit bij jullie heeft gedaan. Super ervaring opgedaan en eigenlijk iets goed voor elke bestuurder ?

- Melissa Zearo

Très bonne expérience avec nos instructeurs qui nous ont donné de bons conseils tout au long de la…

- Ahmed Benabdelouahed – 5 sterren Google review

Terugkommoment gedaan bij Jesco in Puurs en was echt een top dagje. Hele goeie vriendelijke, leuke en grappige instructeurs die sfeer afmaken. Ik heb veel kunnen bijleren in een paar uur. Kortom een onvergetelijke en leerrijke ervaring !

- Soufiane Echamlali Araouhid

Het was een geweldig terugkommoment deze voormiddag. De praktijk was leervol moment met zeer vriendelijke en professionele begeleiding van ervaren instructeurs, met voor en na een opsomming van de verschillende factoren die invloed hebben op deze opdrachten en ze te neutraliseren. Er waren interactieve opdrachten die een mij zeker hebben doen verstaan hoe belangrijk remmen, afstand houden, niet afgeleid zijn,… konden zijn. Met als afsluiter een zeer interessant groepsgesprek waaruit ik zeker heb geleerd. Hier kom ik zeker terug!

- Jarne Verbraeken

Prachtige ervaring: in het slipgedeelte doe je belangrijke kennis op hoe je in noodsituaties moet reageren en gecombineerd met de commentary drive, krijg je ook inzicht in je eigen verkeerde rijgewoontes. Het is een zeer toffe ervaring en het kan letterlijk levens redden!

- P.B. – 5 sterren Google Review

Supergoede en leerijke ervaring gegeven door zeer goede instructeurs. Een aanrader, niet twijfelen om hier een cursus te volgen.

- C.B. – 5 sterren Google review

Een aangenaam terugkommoment gehad, bedankt Jesco voor de interessante en leerrijke cursus!

- Lore Van Asten

Wat een TOP ervaring. We hadden met het ganse Codacious team een hele dag slip- en rijvaardigheidstraining geboekt. Super enthousiaste lesgevers, vlot en leuk gebracht… een top dag voor het ganse team!

- Stefan Moelants

Vorige
Volgende