Veilig rijden met voorrangsvoertuigen

Prioritaire voertuigen

Tijdens interventies mogen uw chauffeurs van prioritaire voertuigen onder bepaalde voorwaarden afwijken van de normale verkeersregels. Daardoor wordt hun weggedrag minder voorspelbaar voor andere weggebruikers. Gecontroleerd, bewust en defensief rijden is de enige manier om ongevallen hierdoor te vermijden.

Het rijden met een sirene en een zwaailicht helpt bestuurders van ambulances, politieauto’s, brandweerwagens en andere voorrangsvoertuigen bij de uitoefening van dringende opdrachten. Het maakt deel uit van het wettelijk kader, bedoeld voor hulpdiensten om snel en efficiënt ter plaatse te gaan bij noodgevallen. Deze verplaatsingen zijn niet zonder gevaar.  De beroepsopleiding Autoveiligheid Prioritaire Voertuigen is specifiek bedoeld om de verkeersattitude en de rijvaardigheid van professionele bestuurders van hulpvoertuigen te verbeteren.

 

Zwaailicht en sirene maken niet onkwetsbaar! Bescherm uw medewerkers en geef voorrang aan de beroepsopleiding Autoveiligheid Prioritaire Voertuigen.

De stage veilig en bewust rijden met voorrangsvoertuigen vertrekt vanuit het wettelijk kader voor prioritaire verplaatsingen. De uitzonderingen en voorrangsregels die hierin zijn voorzien vergen een aangepaste rijattitude van uw chauffeurs. Tijdens de theoretische sessies werken we aan bewustmaking, aangepast rijgedrag en de technische kennis voor veilig rijden. Slip- en remcontrole, wagenbeheersing en de specifieke vaardigheden die nodig zijn om prioritaire voertuigen te besturen komen aan bod tijdens de praktische training op het speciaal daarvoor ingerichte JESCO-oefenterrein. Aan het einde van de intensieve stagedag Autoveiligheid Prioritaire Voertuigen gaan we met uw medewerkers op de openbare weg voor een Commentary Drive, zo weet iedereen hoe goed hij rijdt en of er verbeterpunten zijn.

Intelligent en bewust rijden bij prioritaire verplaatsingen is van levensbelang voor uw chauffeurs en ook voor alle andere deelnemers aan het verkeer. Bel ons op 03/866.16.66 of vraag meteen uw offerte op maat. KMO’s komen mogelijk in aanmerking voor tot wel 30% subsidie dankzij de KMO portefeuille.

 

IMG_6899

Voertuig met prioriteit? Prioriteit aan veiligheid!

Programma Autoveiligheid Prioritaire voertuigen

Stage inhoud

Bescherm uw medewerkers maximaal tijdens hun prioritaire verplaatsingen. Geef hen meer verkeersinzicht, de juiste attitude en de technische vaardigheden om zich veilig te verplaatsen bij dringende opdrachten. Vraag vandaag uw offerte voor Autoveiligheid Prioritaire Voertuigen. Liever een persoonlijk antwoord op uw vraag? We staan voor u klaar op 03/866.16.66.

Inschrijven voor onze B2B-opleidingen

Interesse in onze opleidingen?
Vraag via onderstaande knop je offerte aan.

De KMO-portefeuille, tot 30% subsidie!

JESCO Auto Training School is sinds 2007 ononderbroken erkend door de Vlaamse Overheid als opleidingsverstrekker. Het volledig pakket aan rijvaardigheidsopleidingen werd hiervoor onderworpen aan een doorgedreven audit. Dat we keer op keer een positieve evaluatie krijgen is niet alleen een erkenning van onze unieke expertise over verkeersveiligheid, het betekent ook dat Vlaamse KMO’s aanspraak kunnen maken op 20 tot 30% subsidie. Kies daarom JESCO voor uw opleidingsproject in veilig, intelligent en bewust autorijden.  

Ik vond het altijd nutteloos, tot mijn dochter dit bij jullie heeft gedaan. Super ervaring opgedaan en eigenlijk iets goed voor elke bestuurder 👍

- Melissa Zearo

Très bonne expérience avec nos instructeurs qui nous ont donné de bons conseils tout au long de la…

- Ahmed Benabdelouahed – 5 sterren Google review