Winterbanden. Ja of hoeft niet ?


12-11-2017

Winterbanden. Ja of hoeft niet ?

Het voelt ‘s morgens alweer zeer fris aan. De winter staat voor de deur en dan moeten we het opnieuw hebben over winterbanden. Als deskundigen in veilig autorijden kunnen we niet genoeg benadrukken hoe belangrijk winterbanden zijn. En hoe doorslaggevend het verschil is tussen winterbanden en zomerbanden. In de winter loopt u toch ook niet op uw sandalen?

Het verschil in remafstand spreekt boekdelen. Aan 50 km/uur met winterbanden op een pas besneeuwd wegdek bedraagt de remafstand 20 meter. Met zomerbanden is dat 40 meter, oftewel het dubbele! Dit kan het verschil betekenen tussen leven en dood. En toch beseffen weinig mensen hoe belangrijk het monteren van winterbanden is. Jammer!

Hopelijk beslissen alsmaar meer bestuurders om hun zomerbanden te wisselen. U kiest zo immers voor meer veiligheid en meer mobiliteit. Wees er trouwens op tijd bij om uw winterbanden te bestellen. Want het zou kunnen dat u er anders lang op moet wachten. Of erger nog: dat u er geen heeft bij de eerste winterprik!

Tot slot deze goed raad! Het is niet omdat u met winterbanden rijdt, dat u plots een onfeilbare chauffeur bent. Rij zowel in de zomer als in de winter op een intelligente en veilige manier. Hoe u dat doet, leert u bij JESCO. Vanaf november tonen we u ook het veiligheidsverschil tussen zomer- en winterbanden tijdens uw slip- en remcontrolestage.

Jesco Auto Training School stelt voor al haar wagens zelf het vertrouwen in Yokohama-banden. Het enige contact met de weg zijn uw banden. Zorg steeds, winter én zomer, voor de beste banden in de beste conditie. En intussen: veilig op weg! Drive Safe. Think Jesco.