Total Driving Control 3-daagse totaalopleiding


Verkeersveiligheid en mobiliteit zijn voor elke onderneming al lang geen vage begrippen meer. Elke dag berichten de media over verkeersongelukken en files. De economische en sociale kost van deze situaties is nauwelijks te becijferen maar loopt in de miljarden euro's per jaar: een economische verlies zonder gelijke !

Jammer! Zeker als u beseft dat vele van deze ongelukken kunnen worden vermeden door een aangepaste filosofie en attitude tijdens de verkeersdeelname.

Autoveiligheid + Wagenbeheersing + Rijvaardigheid

Een juiste vorming en opleiding door een team van ervaren specialisten is dé stap naar een veiliger wegverkeer voor u, uw medewerkers, uw familie en kinderen, ... voor iedereen. Jesco stelt u hiervoor het TOTAL DRIVING CONTROL programma voor bestaande uit volgende  3 complementaire dagstages.

Autoveiligheid

De dagstage AUTOVEILIGHEID vormt de basis voor elke bewuste chauffeur en heeft als doel de juiste attitude bij elke deelnemer te creeëren en hen vertrouwd te maken met de basistechnieken en –vaardigheden in verscheidene noodsituaties. Tijdens de bondige en interactieve theoretische sessie worden de principes van ROADSENSE verduidelijkt. De deelnemers leren hier de filosofie van “how to stay out of trouble” (risico's voorzien en vermijden).

Tijdens de uitgebreide praktisch oefeningen komt de CARSENSE aan bod. Carsense leert de deelnemer de juiste wagencontroletechnieken in ontwijkings-, rem- en noodsituaties. Hij leert dat er een constante interactie moet zijn tussen ogen, hersenen, acties en reacties. In echte gevaarssituaties is er geen tijd om na te denken !

Wagenbeheersing

Er wordt bij deze vervolmakingstage WAGENBEHEERSING aandacht besteed aan de oorzaken en oplossingen van over- en onderstuur en controle verlies in bochten. Er staan ondermeer slipcontrole-oefeningen in bochtsituaties, gevorderde remoefeningen, split-ground, aquaplaning en stuurwielbehandeling op het programma. Een know-how die u uw hele leven bijblijft en die de veiligheid van u en uw passagiers verhoogt !  Ideaal volgt u deze doorgedreven opleiding binnen de 3 maanden na de opleiding Autoveiligheid. Zo perfectioneert u uw reacties en wagencontrole.

Rijvaardigheid

Uw rijvaardigheid en wagencontrole worden tot in de puntjes geperfectioneerd. In de dagopleiding RIJVAARDIGHEID wordt bijzondere aandacht besteed aan het correct aansnijden van bochten (fluid, medium, slow), ideale lijn en de correcte evaluatie van de remzones.  Tevens staat de perfectionering van de kijksveldfilosofie samen met de juiste stuurwiel-, gas-, rem- en koppelingbehandeling centraal. Ook wordt aandacht besteed aan thema's zoals verbruiksoptimalisatie, ergonomie en nieuwe technieken. Tijdens de Commentary Drive wordt uw rijvaardigheid geanalyseerd door ervaren instructeurs en met computeranalyses en videoregistraties

slipcursus volgen

Autoveiligheid


De basisopleiding
Details
wagenbeheersing

Wagenbeheersing


Vervolmaking
Details
Rijvaardigheid

Rijvaardigheid


Perfectonering
Details