Slip- en Remcontrole Bewustmaking


Bewustmaking – Initiatie – Evaluatie (8u45 - 16u45)  

Veilig autorijden. Ja ! Maar hoe doe je dat eigenlijk ? Het hedendaagse, vaak hectische, verkeer vereist van elke bewuste automobilist een juiste kijk op zijn mogelijkheden en tekortkomingen. Om u dit zó noodzakelijke inzicht in de basisfacetten van het intelligent autorijden te geven, ontwikkelden wij de stage Slip- en Remcontrole.

 

Slip- en Remcontrole - € 295 all-in

Deze stage is ook veel meer dan een "slipcursus" en een echte must voor elke bewuste chauffeur ! 
Gedurende deze dag staan een doorgedreven evaluatie van uw wagencontrole, bewustmaking van de noodsituaties en initiatie van de correcte technieken centraal. De juiste verkeersattitude is primordiaal. Preventief en defensief autorijden is een filosofie die wij u eigen maken.

Koop je cadeaubon of stages online. Klik hier.

Roadsense ©  

Tijdens deze theoretische uiteenzetting worden aan de hand van mogelijke verkeerssituaties de principes van veilig en bewust autorijden verduidelijkt en verklaard. U krijgt antwoord op al uw vragen over slip- en remcontrole. “Hoe blijf ik uit de probleemsituaties (voorkomen) en hoe geraak ik uit de probleemsituaties (genezen) ?”

  • Roadsense: Hoe anticipeer je correct op alle gebeurtenissen in het
  • verkeer ? De juiste attitude hebben, is van levensbelang.
  • Carsense: Sturen ! Ontwijken ! Remmen ! Hoe doe je dat in een noodsituatie ? De juiste reactie en handeling kan levens redden.
  • Moeilijke termen zoals overstuur of onderstuur worden zeer eenvoudige begrippen.
  • Wat betekenen remdrukregeling, servo-sturing, ESP, ABS werking, … in de praktijk? Wij verklaren je dit in duidelijke mensentaal.

Carsense ©   Voertuigbeheersing - Sturen

Onze ervaren instructeurs leren u de juiste reacties op probleemomstandigheden. Er is geen tijd om te denken in het verkeer... doen en weten “hoe” is de essentie van de oefeningen. Een juiste reactie kan uw leven redden ! Een foute reactie daarentegen…

 

Carsense ©   Remcontrole – Stoppen

Impulsieve en uiteraard foutieve remmanoeuvres zijn jammer genoeg nog altijd een zeer grote oorzaak van ongevallen. Hoe en waarom afstand houden, anticiperen en de juiste remtechnieken, met en zonder ABS, vormen de basis van deze praktische proeven.

  • Ervaar het controleverlies van je voertuig en hoe je daarmee moet omgaan .
  • Ervaar een noodstop op alle mogelijke ondergronden zoals droog, nat,
  • glad en ijs (zelfs in volle zomer!) en leer wat je tijdens deze remactie moet doen.
  • Ervaar hoe je remmen en sturen ideaal kan combineren zonder controleverlies.
  • Ervaar hoe het komt (en vooral waarom)