Rust roest!


20-05-2020

Ageren voordat je moet reageren!

Mijn oude hockey coach vertelde me dat wanneer je bepaalde handelingen en automatismen niet onderhoud, dat ze snel verslechteren.

Met andere woorden: rust roest! Je hoort het overal.

Nu mensen zich terug meer en meer met de auto verplaatsen en er dus meer verkeer is, gebeuren er meer ongevallen dan normaal.

Wees ervan bewust dat wanneer je je automatismen niet hebt kunnen onderhouden gedurende een bepaalde periode... dat het tijd zal vergen om ze weer op een normaal niveau te krijgen.

Geef jezelf dus meer tijd!

Houd afstand t.o.v. alles en iedereen rondom je.

Het corona virus confronteert ons daar trouwens dagelijks mee.

Mensen die gelukkig gezond en wel uit een zware coma komen, moeten opnieuw leren eten en wandelen. Tijdens deze periode hebben de spieren stilgelegen en gebeurt er een onwaarschijnlijke afname in spiermassa. Op 10 weken ben je nl. ongeveer 10 kg aan spiermassa verloren.

Dagelijks werken we - onbewust - aan onze spierwerking en deze voor een langere periode uitschakelen, heeft dus grote gevolgen. Het onderhouden van onze automatismes en basishandelingen, is dus niet te onderschatten.

Wat je skills als chauffeur betreft... Via een training bij JESCO Autotraining School kan je je automatismen in het verkeer terug oppikken én verbeteren!

Bijkomend voordeel als je je opleiding beschouwt als een teamevent voor je bedrijf of organisatie:

Met al het thuiswerken is het “lijmen“ van de groepssfeer een absolute must.

Het doorbreken van het isolement en het herstellen van het normale gesprek zijn nu een absolute topprioriteit wil je de groepsdynamiek weer doen stijgen.

We zijn en blijven sociale beestjes... die zich bovendien terug meer en meer in het verkeer begeven.

Denk eraan: afstand houden redt levens!

Scott Van Hooydonk