CuARdian Angel onderzoekt hoe oudere automobilisten langer veilig kunnen blijven rijden.


04-01-2019

Ook uw mening telt!

Autorijden is nog steeds één van de belangrijkste manieren voor mensen om mobiel te zijn. Dat geldt zeker ook voor senioren! Wist je zelfs dat momenteel meer dan de helft van de senioren nog auto rijdt? We verwachten dat dit aandeel in de toekomst zelfs nog zal toenemen! Langer mobiel blijven brengt namelijk belangrijke voordelen met zich mee: een actievere levensstijl, doorgedreven zelfstandigheid en een breder sociaal leven.

Autorijden brengt echter ook wat risico’s met zich mee. Het verkeer wordt drukker en wel wat sneller. Er zijn meer mensen om mee rekening te houden, en foutjes kunnen al eens sneller gebeuren. CuARdian Angel speel hier op in. CuARdian Angel wil (nieuwe) services ontwikkelen testen om senioren te ondersteunen om op een veilige manier langer te kunnen blijven autorijden. We kijken naar de inzet van geavanceerde voertuigtechnologie om inzicht te krijgen in het rijgedrag van de oudere automobilist en naar middelen om concrete feedback terug aan de senior-bestuurder te sturen.
Het CuARdian Angel project is onderdeel van het Europese Active Assisted Living (AAL) programma dat initiatieven ondersteunt om de levenskwaliteit van senioren te verbeteren. CuARdian Angel is actief in Vlaanderen, Nederland en Oostenrijk. In Vlaanderen krijgen we ook belangrijke medewerking en steun van bijvoorbeeld S-Plus, de Vlaamse Stichting Verkeersveiligheid (VSV) en het Vlaamse departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW).

Dat klinkt allemaal misschien wel goed … maar wat gaat we nu doen? CuARdian Angel heeft jullie nodig om van dit project een succes te maken. We kunnen van die technologie maar een succes maken wanneer we van jullie te horen krijgen wat jullie bezig houdt in het verkeer! Daarom nodigen we jullie graag uit om een online vragenlijst in te vullen. Deze kan je vinden via deze link: CuARdian Angel online survey. Daarbij bieden we je ook de kans om in te schrijven voor interviews die we in het voorjaar van 2019 plannen.
Wanneer je meer wil weten over het CuARdian Angel project, bezoek dan de website: http://www.cuardian-angel.eu/?lang=nl