Autoveiligheid Bestelwagens Op maat


Bedrijven die bestelwagenbestuurders in dienst hebben, moeten begaan zijn met hun veiligheid door hen te sensibiliseren voor de mogelijke risico’s die overdreven snelheid en ander risicogedrag met zich mee brengen, Studies van het VIAS Institute hebben aangetoond dat bestelwagenbestuurders ook meer vatbaar zijn voor rijden onder invloed en gsm-gebruik zonder handsfree kit. Daarbij komt ook nog dat de gevolgen van ongevallen met een bestelwagen ernstiger zijn dan ongevallen met een personenwagen, vooral door de grotere massa van bestelwagens.

Voorkomen is beter - én goedkoper - dan genezen !

Bewustmaking – Initiatie – Evaluatie  (9u-17u)

Een must voor elke bewuste bestelwagenchauffeur! Vraag nu de uitgebreide informatiemap.

Veilig autorijden... Iedere chauffeur vindt het vanzelfsprekend dat hij dat kan. Alsof het een aangeboren gave is ? Maar als je dan vraagt hoe je dat doet, veilig autorijden, dan zie je alleen maar grote vraagtekens. 

Veilig autorijden bestaat uit een aangepaste verkeersattitude gekoppeld aan de juiste technieken en vaardigheden. Deze 3 aspecten van intellgent autorijden kunnen worden aangeleerd, verbeterd en geperfectioneerd.

De dagstage AUTOVEILIGHEID vormt de basis voor elke bewuste bestelwagenchauffeur en heeft als doel de juiste attitude bij elke deelnemer te creeëren en hen vertrouwd te maken met de basistechnieken en –vaardigheden in verscheidene noodsituaties.

Tijdens de bondige en interactieve theoretische sessie worden de principes van ROADSENSE verduidelijkt. De deelnemers leren hier de filosofie van “how to stay out of trouble” (risico's voorzien en vermijden).

Tijdens de uitgebreide praktisch oefeningen komt de CARSENSE aan bod. Carsense leert de deelnemer de juiste wagencontroletechnieken in ontwijkings-, rem- en noodsituaties.

Hij leert dat er een constante interactie moet zijn tussen ogen, hersenen, acties en reacties. In echte gevaarssituaties is er geen tijd om na te denken ! Tijdens deze stage is dat wel het geval. De instructeurs coachen elke deelnemer tot de vaardigheden en technieken AUTOMATISME zijn geworden.

Volgende praktische oefeningen staan op het dagagenda : ontwijkingsoefening met slipcontrole, noodstopremtechniek, remmen en ontwijken, preventieve remtechniek en aquaplaning ! Deze oefeningen worden aangevuld met een COMMENTARY DRIVE over een kort en selectief traject Road Test waarbij iedere deelnemer wordt geëvalueerd op zijn verkeersintegratie, rijvaardigheid en preventieve anticipatie. We maken hierbij gebruik van de Jesco-cam met videoregistratie en computeranalyse.

Deze opleiding vormt een samenhangend en leerrijk geheel die elke deelnemer de basisprincipes van het INTELLIGENT en VEILIG BESTELWAGEN RIJDEN bijbrengt. 

30 % SUBSIDIE MOGELIJK via KMO-Portefeuille 

Jesco Auto Training School is een door de Vlaamse Gemeenschap erkend opleidingcentrum. U kan tot 30% korting genieten op uw opleidingen dankzij KMO-portefeuille.