Autoveiligheid De basisopleiding


Veilig autorijden... Iedere chauffeur vindt het vanzelfsprekend dat hij dat kan.
Alsof het een aangeboren gave is? Maar als je dan vraagt hoe je dat doet, veilig autorijden, dan zie je alleen maar grote vraagtekens.  Veilig autorijden bestaat uit een aangepaste verkeersattitude gekoppeld aan de juiste technieken en vaardigheden. Deze 3 aspecten van intellgent autorijden kunnen worden aangeleerd, verbeterd en geperfectioneerd tijdens deze professionele opleiding op het oefenterrein van Jesco Autotraining School.
 
Stefan Moelants
 26-09-2021
Wat een TOP ervaring. We hadden met het ganse Codacious team een hele dag slip- en rijvaardigheidstraining geboekt. Super enthousiaste lesgevers, vlot en leuk gebracht... een top dag voor het ganse team!

Autoveiligheid voor bedrijven

Opleiding Autoveiligheid: Programma

Voorkomen is beter - én goedkoper - dan genezen !

Bewustmaking – Initiatie – Evaluatie  (8u45 - 16u45)

Een must voor elke bewuste chauffeur! Vraag nu de uitgebreide informatiemap.

Veilig autorijden... Iedere chauffeur vindt het vanzelfsprekend dat hij dat kan. Alsof het een aangeboren gave is ? Maar als je dan vraagt hoe je dat doet, veilig autorijden, dan zie je alleen maar grote vraagtekens. 

Veilig autorijden bestaat uit een aangepaste verkeersattitude gekoppeld aan de juiste technieken en vaardigheden. Deze 3 aspecten van intellgent autorijden kunnen worden aangeleerd, verbeterd en geperfectioneerd.

De dagstage AUTOVEILIGHEID vormt de basis voor elke bewuste chauffeur en heeft als doel de juiste attitude bij elke deelnemer te creeëren en hen vertrouwd te maken met de basistechnieken en –vaardigheden in verscheidene noodsituaties.

Tijdens de bondige en interactieve theoretische sessie worden de principes van ROADSENSE verduidelijkt. De deelnemers leren hier de filosofie van “how to stay out of trouble” (risico's voorzien en vermijden).

Tijdens de uitgebreide praktisch oefeningen komt de CARSENSE aan bod. Carsense leert de deelnemer de juiste wagencontroletechnieken in ontwijkings-, rem- en noodsituaties.

Hij leert dat er een constante interactie moet zijn tussen ogen, hersenen, acties en reacties. In echte gevaarssituaties is er geen tijd om na te denken ! Tijdens deze stage is dat wel het geval. De instructeurs coachen elke deelnemer tot de vaardigheden en technieken AUTOMATISME zijn geworden.

Volgende praktische oefeningen staan op het dagagenda : ontwijkingsoefening met slipcontrole, noodstopremtechniek, remmen en ontwijken, preventieve remtechniek en aquaplaning ! Deze oefeningen worden aangevuld met een COMMENTARY DRIVE over een kort en selectief traject Road Testwaarbij iedere deelnemer wordt geëvalueerd op zijn verkeersintegratie, rijvaardigheid en preventieve anticipatie. We maken hierbij gebruik van de Jesco-cam met videoregistratie en computeranalyse.

Deze opleiding vormt een samenhangend en leerrijk geheel die elke deelnemer de basisprincipes van het INTELLIGENT en VEILIG AUTORIJDEN bijbrengt. 

20 % of 30 % sudsidie mogelijk voor Vlaamse KMO's

Jesco Auto Training School is een door de Vlaamse Gemeenschap erkend opleidingcentrum. U kan 20% of 30% subsidie genieten op uw opleidingen dankzij KMO-portefeuille.