E-Training Op maat


Think - E-Training

Enkele jaren geleden ontwikkelde Jesco een E-Training platform voor bedrijven die permanent willen werken aan een veiligere verkeersdeelname van hun medewerkers. De deelnemers krijgen op hun computer, tablet of smartphone een reeks informatieve filmpjes met vragen rond verkeersveiligheid. Verder kan de werkgever via Jesco ook allerlei bijkomende informatie rond verkeersveiligheid sturen naar de medewerkers, bijvoorbeeld over ‘veilig rijden in de winter’ of ‘de dode hoek’. Zo leren de betrokken chauffeurs steeds bij. Hun evolutie kan nauwkeurig geëvalueerd worden door de vragenlijst en een uitgebreide rapportering die in het programma is voorzien. Op die manier werken bedrijven en hun medewerkers ook op lange termijn continu aan hun safety-awareness

Elk jaar sterven gemiddeld 60 mensen bij een arbeidsongeval in het verkeer. Dat is bijna de helft van de gemiddeld 123 personen die jaarlijks bij een arbeidsongeval overlijden. Dat blijkt uit een analyse van het VIAS Institute op basis van de cijfers van het Fonds voor Arbeidsongevallen in de periode 2010-2014, naar aanleiding van de internationale dag voor gezondheid en veiligheid op het werk.

Arbeidsongevallen in het verkeer maken maar een tiende uit van alle arbeidsongevallen, zo blijkt voorts, maar ze zijn dus vaak ernstiger dan gewone arbeidsongevallen. Concreet leiden in het verkeer per 1.000 ongevallen 126,2 tot blijvende ongeschiktheid of overlijden, bij andere arbeidsongevallen is dat 93,8.

Naast de menselijke schade zijn de directe kosten van arbeidsongevallen in het verkeer enorm: 86 000 euro voor een ongeval met blijvende arbeidsongeschiktheid en 400.000 euro voor een dodelijk ongeval, aldus het VIAS Institute.

"Investeren" om te besparen

Voor een fractie van deze gigantische bedragen kunnen heel veel leed en kosten worden bespaard. Al méér dan 45 jaar biedt Jesco Auto Training School op-maat-trainingen aan voor bedrijven die van veiligheid in het verkeer een erezaak wensen te maken en dus echt geven om hun medewerkers. 

 

Drive & Think. The Safety Circle.

De Drive bestaat uit opleidingen in de Autoveiligheid, Wagenbeheersing, Rijvaardigheid, Eco-driving, Commentary Drive en Refresh-training. De ‘Think’ wordt ingevuld door leermomenten over verschillende topics rond verkeersveiligheid, assessments en tussentijdse leertests, ad hoc of actualiteitsgerelateerde infomomenten (bijv. weersomstandigheden, nieuwe verkeersregels), safety-seminars en uitgebreide rapportering (in groep of individueel).

Commentary Drive
Al ruim 20 jaar geleden hebben we geïnvesteerd in een camerasysteem met computer, die in de auto de chauffeur en zijn afgelegde traject in beeld brengt. Tijdens de Commentary Drive met computeranalyse en videoregistratie krijgt elke chauffeur een klare kijk op zijn rijgedrag. Veel bedrijven doen een beroep op deze unieke dienstverlening omdat de chauffeurs zo zélf kunnen ondervinden wat ze verkeerd doen en hoe ze veiliger kunnen rijden. De Commentary Drive kan zowel van bij Jesco als van op uw bedrijf plaatsvinden.

Think - E-Training

Enkele jaren geleden ontwikkelde Jesco een E-Training platform voor bedrijven die permanent willen werken aan een veiligere verkeersdeelname van hun medewerkers. De deelnemers krijgen op hun computer, tablet of smartphone een reeks informatieve filmpjes met vragen rond verkeersveiligheid. Verder kan de werkgever via Jesco ook allerlei bijkomende informatie rond verkeersveiligheid sturen naar de medewerkers, bijvoorbeeld over ‘veilig rijden in de winter’ of ‘de dode hoek’. Zo leren de betrokken chauffeurs steeds bij. Hun evolutie kan nauwkeurig geëvalueerd worden door de vragenlijst en een uitgebreide rapportering die in het programma is voorzien. Op die manier werken bedrijven en hun medewerkers ook op lange termijn continu aan hun safety-awareness. Een greep uit de E-Training Topics

 • DE IDEALE ZITPOSITIE en CORRECTE STUURHANDELING
 • AFSTAND HOUDEN REDT LEVENS
 • IMPACTSNELHEID
 • VERMIJD EEN KOP STAARTAANRIJDING, REM DEGRESSIEF
 • SNELHEIDSVERSCHIL
 • RIJDEN IN DE SPITS
 • FOCUSTECHNIEK & KIJKSVELD
 • PARKEREN & MANOEUVREREN
 • AFLEIDING IN HET VERKEER
 • ECODRIVING
 • ZICHTBAARHEID
 • HAAST EN SPOED

B2B trainingen op uw maat

Met het ‘Drivers Safety Improvement Program’ richt Jesco Auto Training School zich vooral op grotere bedrijven voor wie veiligheid een belangrijke rol speelt in hun bedrijfscultuur. Het is duidelijk dat de e-study een grote meerwaarde biedt in combinatie met de diverse praktijklessen van Jesco. Het ‘Drivers Safety Improvement Program’ wordt steeds op maat van uw bedrijf ontwikkeld. U bepaalt waar de klemtonen liggen, de hoeveelheid aan informatie, de inhoud, praktijklessen, enzovoort. U merkt het: the sky is the limit bij het Drivers Safety Improvement Program.