Achterwaarts Parkeren

05/11/2015

Horror of makkie?

Het voelt alweer zeer fris aan ‘s morgensvroeg.

Ik moest onmiddellijk denken aan komende winter en vandaar weer aan winterbanden! Ik ben nu 16 jaar professioneel bezig met rijvaardigheid en wagenbeheersing. En als professionals kunnen we niet genoeg benadrukken hoe belangrijk en doorslaggevend het verschil is tussen winterbanden en zomerbanden. In de winter loop je toch ook niet op je sandalen hé?

Dat bleek ook nog maar eens tijdens opnames voor Q-Music. Het verschil in remafstand sprak boekdelen. Aan 50 km/u met winterbanden op een net besneeuwd oppervlak: remafstand = 20m. Een fractie later rijden we eroverheen met zomerbanden.

Het verdict: 40m ! Gewoon het dubbele ! Nu ja, “gewoon” kan je dat niet noemen. Dat is het verschil tussen leven en (bijna) dood. Het droevige is dat slecht weinig mensen onmiddellijk en zo duidelijk met de neus op de feiten worden gedrukt en dus niet beseffen hoe belangrijk het monteren van winterbanden wel is.

Waarom ik nu al aan winterbanden denk ? Afgelopen jaar was het weer eens echt winter. Dit najaar zullen hopelijk meer bestuurders klaar staan om hun zomerbanden te wisselen. Zij kiezen voor meer veiligheid en voor meer mobiliteit. Wees er dus zelf op tijd bij om uw winterbanden te bestellen want het zou kunnen dat u er anders lang op moet wachten. Of erger: dat u er geen heeft voor de eerste winterprik !

Tot slot nog deze goed raad ! Het is niet omdat u met winterbanden rijdt dat u plotseling een onfeilbare chauffeur bent geworden ! Rij zowel in de zomer als in de winter op een intelligente en veilige manier. Hoe u dat doet, leert u bij JESCO. Vanaf november tonen we u ook het veiligheidsverschil tussen zomer- en winterbanden tijdens uw slip- en remcontrolestage !

En ondertussen: veilig op weg ! Always to safety met Jesco Auto Training School

Scott Van Hooydonk