Winterbanden. Ja of hoeft niet ?


24-10-2016

Winterbanden. Ja of hoeft niet ?

Het voelt alweer zeer fris aan ‘s morgensvroeg.

Ik moest onmiddellijk denken aan de nakende winter en vandaar weer aan winterbanden ! Als professionals kunnen we niet genoeg benadrukken hoe belangrijk en doorslaggevend het verschil is tussen winterbanden en zomerbanden is. In de winter loop je toch ook niet op je sandalen hé ?

Het verschil in remafstand spreekt boekdelen. Aan 50 km/u met winterbanden op een net besneeuwd oppervlak bedraagt de remafstand 20 meter. En met zomerbanden is dat maar liefst 40 meter ! Gewoon het dubbele ! Nu ja, "gewoon" kan je dat niet noemen. Dat is het verschil tussen leven en (bijna) dood. Het droevige is dat slecht weinig mensen onmiddellijk en zo duidelijk met de neus op de feiten worden gedrukt en dus niet beseffen hoe belangrijk het monteren van winterbanden wel is.

Hopelijk besluiten meer en meerbestuurders  om hun zomerbanden te wisselen. U kiest zo voor meer veiligheid en voor meer mobiliteit. Wees er dus zelf op tijd bij om uw winterbanden te bestellen want het zou kunnen dat u er anders lang op moet wachten. Of erger: dat u er geen heeft voor de eerste winterprik !

Tot slot nog deze goed raad ! Het is niet omdat u met winterbanden rijdt dat u plotseling een onfeilbare chauffeur bent geworden !  Rij zowel in de zomer als in de winter op een intelligente en veilige manier. Hoe u dat doet, leert u bij JESCO. Vanaf november tonen we u ook het veiligheidsverschil tussen zomer- en winterbanden tijdens uw slip- en remcontrolestage !

En ondertussen: veilig op weg ! Drive Safe. Think Jesco.